"Nasreddin Hoca" 1 yaşında! Başkan Selvitopu, çocuklarla pasta kesti

    Karabağlar Belediyesi tarafından kente kazandırılan Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi, 1. yılını doldurdu. Çocuklarla birlikte yaşgünü pastasını kesen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, merkezi bugüne kadar 20 bine yakın çocuğun ziyaret ettiğini bildirdi.

    "Nasreddin Hoca" 1 yaşında! Başkan Selvitopu, çocuklarla pasta kesti
    29 Ocak 2023 - 12:30

    Yıldönümü nedeniyle merkezde gerçekleştirilen törene, Başkan Selvitopu’nun yanı sıra meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda aile katıldı. Merkezdeki Uzay ve Havacılık Sergisi’ni, bilim istasyonlarını gezen çocuklar Nasreddin Hoca Sahnesi’ndeki deneyleri de ilgiyle izlediler. Uzman eğitmenler eşliğinde, suyun kaldırma kuvveti, kimyasal tepkimeler gibi çeşitli konulara ilişkin deneyleri uygulama olanağı buldular.

    Burada konuklara seslenen Başkan Selvitopu, açıldığı günden bu yana merkezi 20 bine yakın çocuğun ziyaret etmesinden gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi. Göreve geldiğinde inşaat halindeki Nasreddin Hoca heykelinin kentte çokça tartışıldığını hatırlatan Başkan Selvitopu, “Heykeli kentimize, topluma nasıl kazandırırız anlayışına girdik. Danıştığımız uzmanlar, çocuk bilim ve kültür merkezi olması yönünde görüş bildirdiler. Böylece çocukların yakından tanıdığı ve çok sevdiği Nasreddin Hoca’yı, yine onlarla buluşturduk” dedi.



    Çocukların merkezde eğlenerek öğrenme olanağı bulduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Yoğun ilgi gösteriyor ki, böyle merkezlere Karabağlar’da çok ihtiyaç var. Benzer yerleri kente kazandırmaya devam edeceğiz. Bu merkezin yapımında emeği geçenlere ve sahip çıktığınız için özellikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan çocuklarımızın bilgiyle, kültür sanatla donatılmış şekilde yetişmeleri için çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

    Başkan Selvitopu ve çocuklar daha sonra merkezin kafeteryasında 1. yıl pastasını birlikte kesti.

    Zengin içerik…

    Karabağlar'ın yanı sıra farklı yerleşimlerden gelerek merkezi ziyaret eden çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde deney istasyonlarından, kültür sanat atölyelerinden, Uzay ve Havacılık Sergisi'nden yararlanma olanağı buluyor. Özellikle sanat, origami, matematik, robotik kodlama, masal, hayal et-tasarla-üret, İngilizce oyun, yaratıcı drama, teleskop atölyeleri, öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor.

    Randevu sistemiyle çalışan Nasreddin Hoca Çocuk Kültür Bilim Merkezi'ni ziyaret etmek isteyen kişi ya da gruplar, “https://nasreddinhocackbm.karabaglar.bel.tr/tr” internet ve “nasreddinhocackbm@karabağlar.bel.tr” mail adresine başvurabiliyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum