• Reklam

Narlıdere Metrosu'nun ilk seferi yapıldı

İZMİR'de istasyon çalışmalarının devam ettiği Narlıdere metro hattında gerçekleştirilen ilk insanlı deneme seferi yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 285 milyon euro ile tamamlanan metro hattının belediyenin öz kaynaklarıyla yapılmış Türkiye'deki tek metro olduğunu ifade etti.

Narlıdere Metrosu'nun ilk seferi yapıldı
10 Mayıs 2023 - 14:27 - Güncelleme: 10 Mayıs 2023 - 15:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapım çalışmalarını son aşamaya getirdiği Narlıdere Metrosu'ndaki test sürüşü Fahrettin Altay İstasyonu'ndan başlatıldı. CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programındaki değişiklik nedeniyle katılamadığı test sürüşüne çok sayıda ilçe belediye başkanı ve milletvekili adayı da eşlik etti.
Fahrettin Altay durağının ardından 7 istasyon daha eklenen metro hattı, kaymakamlık durağına kadar uzatıldı. Test sürüşünün ardından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Pandemi döneminde hattın yapımı sırasında bazı sıkıntılar yaşandı. 1500 kişi çalıştığı sırada 900 kişi Covid-19 olmuştu. Zor bir süreçti. Bizim için başından beri bu bir kararlılık ve direnç meselesiydi. Çünkü her krizde, pandemide, depremde bu işin durmaması devam etmesi gerektiği inancını taşıdık. Bu süreç 253 milyon euroluk bir öngörüyle başladı. 285 milyon euro ile tamamlandı. Kendi öz kaynaklarıyla kendi bulduğu finansman kaynaklarıyla yapılmış Türkiye'deki tek metrodur" dedi.

'DENEME SEFERİMİZ İZMİR'E HAYIRLI OLSUN'

Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 14.5 kilometrelik tüneller, 7 istasyon, 27 kilometrelik bir güzergah. Kara yoluyla gittiğinizde 47 kilometreyi bulan bir güzergahtadır. Bu güzergahı, 9 Eylül ya da 29 Ekim gibi tarihlerde vatandaşların kullanımına açmayı düşünüyoruz. Başarabilirsek tarihi daha öne çekmeye çalışacağız. Bundan sonra İzmir'de 'U' metroları göreceğiz. Bunun bilincinde ve farkındayım. Bu İzmir'in son 'M'si olsun bundan sonra 'U'lar gelsin. Baştan beri kararlıyız İzmir'i demir ağlarla öreceğiz. Gaziemir-Karabağlar Metro proje çalışmaları devam ediyor. Kemalpaşa Metrosu ve daha çok yeni hattımız var. Göreceksiniz bu şehirde zenginlerin toplu taşıma tercih ettiği bir ulaşım ağını mutlaka İzmir'e kazandıracağız. İzmirliler çok daha iyisini hak ediyor. Deneme seferimiz İzmir'e hayırlı olsun."


YORUMLAR

  • 0 Yorum