• Reklam

Narlıdere'de çocuklar ekolojik tarım bahçesine kavuştu

İZMİR'in Narlıdere ilçesindeki Park Orman'da çocuklar için 'ekolojik tarım bahçesi' hayata geçirildi. Ekolojik tarım bahçesinin açılışında Narlıdere Belediye Başkan Ali Engin, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve törene katılanlar çocuklarla birlikte fidan diki, can suyu verdi.

Narlıdere'de çocuklar ekolojik tarım bahçesine kavuştu
14 Mayıs 2022 - 12:47 - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 - 12:48

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi, belediyenin işletmesi olan Park Orman'da çocuklar için 'Ekolojik Tarım Bahçesi'ni kurdu. Narlıdere Belediyesi Narçiçekleri Anaokulu ile Mustafa Şık İlköğretim Okulu öğrencilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, İYİ Parti Narlıdere İlçe Başkanı Feza Genişoğlu, Narlıdere Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Gıdanın israf edilmeyeceği bir döneme girildiğine dikkati çeken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Uzmanlar önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde hava sıcaklıklarının 1 ile 1,5 derece arasında artacağını söylüyor. Buzullar erimeye devam edecek. İklim krizi kapıda. Gıdaya ulaşma konusunda kıtlık yaşanacak. Çocuklarımıza, gıdanın önemini öğretmek, ekip biçmeyi göstermek için bu alanı kurduk. Kent Konseyimiz'in öncülüğünde yapılan bu çalışma ile çocuklarımıza bu bilinci aşılayacağız" dedi.

'DOĞAYI TANIYACAKLAR'

Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu da "Toprak berekettir. Bu amaçla bugün bu güzel günde doğanın içerisinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımız, Park Orman'da doğa ile ağaçla bitkilerle canlılarla bir araya gelecek. Çocuklarımız, burada bitkileri, ağaçları, kuşları ve böcekleri görüp tanıyacak" dedi.

Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek ise, "Toprak, ona bakan ve değerini bilene cömerttir. Bugün toprağın değerini bilecek çocuklarımız için kolları sıvıyoruz. Hemen her yerde çocuklar için fidan dikimi yapılıyor. Ama Narlıdereli çocuklarımız çok şanslı. Çünkü onların artık bir Ekolojik Bahçeleri var. Bizlere desteklerinin esirgemeyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'e teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Belediye Başkan Ali Engin, Kaymakam Suat Dervişoğlu ve alandaki büyükler, çocuklarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.  Elleriyle diktikleri fidanlara can suyu veren minikler, büyük sevinç yaşadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum