Naldöken Mahallesi'nden doğalgaz isyanı

    Türkiye’nin en ücra köşesine bile doğalgaz ulaşmışken, İzmir’in merkez ilçelerinden Bornova’nın Naldöken, Kavaklıdere ve Yeşilçam mahalleleri Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023 yılında hala doğalgazdan mahrum.

    Naldöken Mahallesi'nden doğalgaz isyanı
    05 Şubat 2023 - 09:47 - Güncelleme: 05 Şubat 2023 - 10:03
    İzmirgaz Doğalgaz A.Ş., Kavaklıdere ve Yeşilçam mahallelerini 2023 yılı yatırım planına alırken, Kavaklıdere ve Yeşilçam’ın ikisinin toplam nüfusuna sahip olan Naldöken Mahallesi'ne “2023 Yılı yatırım planlarımızda yoksunuz” diyor.
    Modern dünyada insanların ısınma ihtiyacını tozsuz ve dumansız bir şekilde karşılayan doğalgaz, günümüz Türkiye’sinde de Anadolu’nun en ücra köşelerine ve köylerine kadar gitmiş durumda. Ancak İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Naldöken, Kavaklıdere ve Yeşilçam mahalleleri hala doğalgaza kavuşamayan üç mahrumiyet bölgesi mahalle…
    Bu mahallelerden Kavaklıdere ve Yeşilçam; İzmirgaz şirketinin 2023 yatırımları arasında kendilerine yer bulurken, Naldöken Mahallesi için doğal gazın gelme süreci hala karanlık görünüyor.
    Bornova’nın doğalgaza hasret üç mahallesinin muhtarlarıyla sizler için b bu durumla ilgili görüşlerini aktardı. Doğalgazla 2024 yılında tanışma umudu olan Kavaklıdere Mahallesi Muhtarı Ömer Kaça ve Yeşilçam Mahallesi Muhtarı Hamdi Şengül’ün yüzü gülüyor. Zira bu iki mahalle doğalgazla tanışmak için gün sayıyor… Naldöken Mahalle Muhtarı Mustafa Özgen ise; İzmirgaz’ın Naldöken’i Cumhuriyetin 100. yıldönümünde, Bornova’nın doğalgazı olmayan tek mahallesi bırakan kararına tepkili.



    NALDÖKEN’DE DOĞALGAZ YOK, ŞENLİĞİ VAR!

    Kavaklıdere ve Yeşilçam’a göre hem nüfus olarak daha kalabalık olduklarını, hem de Naldöken’in İnönü Caddesi’nde doğal gaz olduğunu, Naldöken’in geneline yaygınlaştırılmasının daha ekonomik ve kolay olduğunu belirten Naldöken Mahallesi Muhtarı Mustafa Özgen, “Naldökenli vatandaşlarımızda doğalgaza büyük talep var. Aynı zamanda doğalgaz dağıtım ana borusuna en yakın mahalle… Naldöken Mahallesi’nin üç ana caddesinden biri olan İnönü Caddesi’nde 5 yıldır doğalgaz hattı var. Bu caddedeki konutların büyük bölümü doğalgaz abonesi olmuş durumda ve 5 yıldır doğalgaz kullanıyor. Naldökenliler, diğer ana caddeler ve ara sokaklara doğalgazın dağıtımını tam 5 yıldır bekliyor” diye konuştu.

    İzmirgaz Genel Müdürü Yetik: Naldöken’e 2023 yılında gaz yok

    Naldöken Mahallesi sakini, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Linkedin üzerinden görüştüğü İzmirgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik’ten Bornova’nın Kavaklıdere ve Yeşilçam Mahallelerinin 2023 yatırım planlarında olduğunu, Naldöken Mahallesi'nin 2023 yılı yatırım planlarında olmadığını öğrendi.
    EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan ile mesajlaşması sonrasında İzmirgaz Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Yetik’in profilinin görüntülenmez hale gelmesi dikkati çekti.



    Tüm bu gelişmelere rağmen Naldöken Mahallesi, 2023 doğalgaz yatırımları arasında olmasa da Naldöken’deki her direkte, panolarda, duvarlarda kısacası boş bulunan her yere doğalgaz bağlama firmaları afişlerini asarak reklamlarını yapıyor. Öyle ki firmalar; renkli afişleriyle mahallede bir şenlik havası oluşturmuş durumda.

    Naldöken Mahallesi’nde 10’larca doğal gaz tesisat firması hummalı bir şekilde ev ve işyerlerine tesisat döşerken, Mahallenin meydanında kamyonların üzerinde kombi satışı yapıyorlar. Firmalar, görüştükleri mahalle sakinlerine de, “İzmirgaz yetkilileri bizi aradı, Naldöken’in 2023 yılında doğalgaz genişleme bölgesi ilan edildiğini belirtti. Biz de o nedenle çalışmalarımızı bu mahallede yoğunlaştırdık” şeklinde bilgi veriyorlar.

    ÇEKMECEMDE BİNLERCE DİLEKÇE VAR

    Naldöken’de doğal gaz döşetmek isteyen 3 bin konutun dilekçelerini 1 ay önce iki parti halinde İzmirgaz’a teslim ettiğini dile getiren Naldöken Mahalle Muhtarı Mustafa Özgen, yetkililere çağrıda bulunarak, “Çekmecemde doğalgazın gelmesi için mahalleliden gelen henüz İzmirgaz’a teslim edilmemiş 300 dilekçe daha var. Nüfusunun fazlalığı, doğalgaz ana boru hattına yakınlığıyla diğer iki mahalleye göre açık ara öndeyiz. Ancak, İzmirgaz’ın 2023 yatırımları arasında yokuz. Bu işte bir terslik var. Mahallemizin de 2023 yatırımları arasında yer almasını istiyoruz” dedi.



    İKİ MAHALLEDEN TEŞEKKÜR

    Kavaklıdere Mahallesi Muhtarı Ömer Kaça ve Yeşilçam Mahallesi Muhtarı Hamdi Şengül, doğalgazın mahallelerine gelmesi için çok çalıştıklarını ifade ederek, İzmirgaz’ın 2023 yatırımlarında kendilerine yer verdikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler. İki muhtar da “Geç de olsa bu sene ki doğalgaz yatırımları arasında yer almak güzel bir gelişme. Bu noktada bizi yatırım içine alan yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umarız en kısa sürede mahallelerimiz doğalgaza kavuşur” ifadelerini kullandılar.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum