Mutlu Bakış Projesi kapsamında İzmirli öğrenciler aidiyet bilincini pekiştiriyor

    İZMİR'de, 'Mutlu Bakış (MutluLOOK) Projesi' kapsamında düzenlenen etkinliklerde mart ayında 55 bin 19 öğrenciye ulaşıldığı bildirildi. Söz konusu projeyle, terör örgütlerinin eleman temin etme sürecinde sıklıkla istismar ettikleri konular ve hakkında bilinçlendirme yapılması, farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı bildirildi.

    Mutlu Bakış Projesi kapsamında İzmirli öğrenciler aidiyet bilincini pekiştiriyor
    12 Nisan 2023 - 11:29 - Güncelleme: 12 Nisan 2023 - 11:32

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen 'Mutlu Bakış (MutluLOOK) Projesi' kapsamında ilk olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce İzmir Kız Lisesi Konferans Salonu'nda il protokolü ve öğrencilerin katılımları ile açılış programı gerçekleştirilerek projenin tanıtımı yapıldı. Daha sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak 18 Ekim 2022 ile 31 Mart 2023 tarihleri arasında İzmir'de bulunan 489 lisede 611 konferans gerçekleştirildi. Bu oturumlarda 55 bin 19 öğrenciye ulaşıldı.
    Söz konusu projeyle, terör örgütlerinin eleman temin etme sürecinde sıklıkla istismar ettikleri konular ve hakkında bilinçlendirme yapılması, farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı bildirildi.  Ayrıca, gençlerin suçtan ve suçlulardan izole olmalarının sağlanması, terör örgütlerinin propaganda ve eleman temin etme faaliyetlerinin etkisiz hale getirilmesinin de amaçlandığı kaydedildi.
    Projeyle, toplumsal, inançsal ve kültürel farklılıklar üzerinden hareketle propaganda yaparak ayrım yapmaya çalışan illegal oluşumların faaliyetlerinin önüne geçerek, toplumsal bütünlüğün, birlik ve beraberliğin sağlanmasının yanı sıra başta insan, çevre ve ülke sevgisini artırarak aidiyet bilincinin pekiştirilmesi, gençlerde karar vermeden önce sorgulama/seçim yapabilme kabiliyeti kazandırılmasının hedeflendiği belirtildi.(DHA)
     

     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum