• Reklam

Mutfağınızı dekore etmeye başlamadan önce bunlara dikkat edin

Mutfağınızı dekore etmeye başlamadan önce bunlara dikkat edin
16 Aralık 2022 - 11:02 - Güncelleme: 16 Aralık 2022 - 11:09
Günlük yaşamda en fazla vakit geçirdiğiniz alanlar arasında mutfaklar da yer alır. Mekanlarınızı dekore etmeye başlamadan önce göz önünde bulundurabileceğiniz yöntemler sayesinde, siz de daha şık bir mutfağa sahip olabilirsiniz. Mutfak dekorasyonundaki en temel nokta ise işlevsel alanlar oluşturulmasıdır. Aynı zamanda görsel açıdan zenginleştirilmiş mekanlar da öne çıkmalıdır. Mutfak araç ve gereçlerini muhafaza etmeniz, eşyalarınızı daha iyi şekilde depolayabilmenizi sağlarken kullanımı da kolaylaştırır.

Mutfak Dekorasyonunda Renk Tercihi Nasıl Olmalı?
Dikkat çekici mutfaklar yaratmak istiyorsanız renk seçimi noktasına dikkat etmelisiniz. Doğru renkler mutfaklarınızı daha dikkat çekici hale getirebilir. Küçük mutfaklar kişileri boğacağı için hareket etme kapasitelerini etkileyebilir. Bu sebeple, küçük mutfakların renk seçimlerinde dikkatli olunması tavsiye edilir. Bu tür alanlarda koyu renk tercih etmeniz boğucu bir atmosfer ortaya çıkarabilir.

Küçük mutfaklarda açık renklerin tercih edilmesi daha geniş mekanlar yaratılması adına önemlidir. Açık renkler mutfağın aydınlık ve geniş gösterilmesine destek sağlar. Büyük mutfaklar için renk seçimlerinde daha özgür olunabilir. Geniş alanlarda tek renk kullanmak yerine dilerseniz birden fazla rengi bir arada kullanabilirsiniz. Mutfak dolaplarının üst kısımlarında açık, alt kısımlarında ise koyu renkler deneyebilirsiniz. Böylelikle mutfağınızın daha zengin bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonunda Aydınlatma Tercihi Nasıl Olmalı?
Aydınlatma sistemleri mutfakların tüm enerjisini derinden etkiler. Göz yorabilecek ve uygun ışıklandırma kapasitesi olmayan ürünler göz ve ruh sağlığınızı bozabilir. Aydınlatma ürünlerini tercih ederken ışığın rengini araştırmanız gerekir. Net bir görüş imkanı elde edebilmek adına seçilecek ışığın beyaz renkli olması tavsiye edilir.

Loş ve yetersiz ışık tehlikeleri fark edememenize yol açabilir. Aydınlatma sistemlerinin yetersiz olduğu alanlarda spot lambalar alternatif olarak tercih edilebilir. Bu tür lambaları mutfak dolaplarında ya da tezgahlarında kullanarak son derece modern bir görünüm ortaya çıkarabilirsiniz. Dekoratif aydınlatmaların sağlıklı seçimlerinden yararlanmanız aynı zamanda tasarruf elde etmenizi destekler. Mutfak dekorasyonu için eşsiz çözümler arıyorsanız, intemamutfak.com.tr'ye göz atabilirsiniz. Bu sayede uzun süredir aklınızda olan mutfak dekorasyonu için en doğru adımları atmaya başlayabilirsiniz!

YORUMLAR

  • 0 Yorum