• Reklam

Mustafa Karabağlı EBSO başkan adaylığını açıkladı

ELEKTRONİK Yüksek Mühendisi, Sanayici, İş İnsanı Mustafa Karabağlı, bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Karabağlı, "Çıktığım bu yolda EBSO üyesi sanayicilerimizle birlikte yürümekten onur duyacağım" dedi.

Mustafa Karabağlı EBSO başkan adaylığını açıkladı
21 Temmuz 2022 - 17:19 - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 - 17:25

Basın toplantısına kendisini tanıtarak başlayan Mustafa Karabağlı, tüm aileyi yöneten lider bir anne ile demir ustası ve demir ticaretiyle uğraşan bir babanın oğlu olarak Tire'de 1966 yılında dünyaya geldiğini söyledi. 6 yaşından itibaren babasının demir atölyesine, yazın da tarlaya gittiğini belirten Karabağlı, ilk ve orta öğrenimini Tire'de tamamladığını belirtip, eğitim hayatını "1980 yılında Kuleli Askeri Lisesi'ni kazandım.

Liseyi İstanbul'da yatılı okudum. Ailemden uzak, disiplinli ve kurallı bir yaşama başladım. Ne yazık ki 15 yaşına geldiğimde babamı kaybetmem erken büyümeme neden oldu.  Askeri öğrenciliğe veda edip, derece ile kazandığım ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldum" diye özetledi.

MEZUNİYET TÖRENİNDE REKTÖRÜN SÖZLERİ YOL GÖSTERİCİ OLDU

Mezuniyet töreninde Rektörün "Ülkeler küçük ve orta boy sanayi kuruluşları ve işletmelerinin omuzlarında gelişmektedirler ve gelişeceklerdir' sözlerinin kendisinin kariyer yolculuğunda yol gösterici olduğunu belirten Karabağlı, şöyle devam etti:

"Bir gün ben de kendi sanayi tesisimi kurmalıydım. İş hayatıma, özel bir elektronik sanayi kuruluşunun araştırma, geliştirme laboratuvarında başladım. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Yüksek Lisans yaptım. İki senelik iş tecrübesinden sonra kendi hayalimi gerçekleştirmek için ilk adımı attım ve 1991 yılında Star Elektronik firmasını ve 1992 yılında kurucu ortak olarak AR Elektronik Limited Şirketi'ni kurdum. 2000'li yılların başında akıllı elektrik sayaçları tasarımı ve üretimi işine girdim. 2008 yılına geldiğimizde, LUNA markası ortaya çıktı.  Akıllı elektronik sayaçları kendi markamız ile üretmeye başladık. Luna A.Ş., yeni tasarımlar ve geliştirdiğimiz yeni teknolojilerle Ortadoğu'nun ve Balkanlar'ın en büyük akıllı sayaç firması haline geldi. 2018 yılında, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen 'EY Entrepreneur Of The Year - EY Yılın Girişimcisi Türkiye Yarısı'nda finale kalan altı aday arasında yer aldım. 2022 yılının ilk aylarında LUNA A.Ş., İsviçre'de 1896 yılından beri faaliyet gösteren ve entegre enerji yönetimi çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı olan Landis+Gyr şirketi ile güçlerini birleştirdi.  Halen Türkiye'de yüzde 80'den fazla pazar payına sahip olan LUNA A.Ş: Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimin yanı sıra birçok sanayi şirketinde Yönetim Kurulu başkanlığı veya üyeliği görevlerimi sürdürmekteyim."

'HEYECAN VE ENERJİMİ EBSO ÜYESİ TÜM SANAYİCİLERİMİZE TAŞIMAK İSTİYORUM'

1995 yılında Yüksek Ekonomist Şule Karabağlı ile hayatını birleştiren, 'Mert' ve 'Parla' isminde iki çocuğu bulunan Mustafa Karabağlı özgeçmişiyle ilgili verdiği bilginin ardından EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Karabağlı, geçmişi Cumhuriyetin ilk yıllarına dayanan, sadece İzmir ve Ege Bölgesi'nin değil, Türkiye sanayisinin de güçlenmesinde önemli rol oynayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığı'na adaylığını açıklamaktan onur duyduğunu söyledi. Dinamik, kapsayıcı ve yenilikçi bir EBSO için yola çıktığını belirten Karabağlı, "Tüm paydaşlarımızla her kademede işbirliğini önemsiyorum. EBSO içinde karşılıklı görüş alışverişi ve ortak akla dayalı yönetim anlayışını hedefliyorum. Heyecan ve enerjimi EBSO üyesi tüm sanayicilerimize taşımak istiyorum" diye konuştu.

Rekabet gücü daha yüksek bir Türk sanayisi için odaların önemli rol oynadıklarına inandığını da vurgulayan Karabağlı, "EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olarak çıktığım bu yolda EBSO üyesi sanayicilerimizle birlikte yürümekten onur duyacağım" diyerek sözlerini tamamladı.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum