• Reklam

Mustafa Kandıralı'ya veda

Türkiye'nin önemli klarnet sanatçılarından Mustafa Kandıralı, yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetti.

Mustafa Kandıralı'ya veda
29 Aralık 2020 - 15:57 - Güncelleme: 29 Aralık 2020 - 15:59

90 yaşındaki usta sanatçı son yolculuğuna dün uğurlandı. Kandıralı, kızı Kısmet Kandıralı ve az sayıda aile yakınlarının katıldığı cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
İzmit Belediyesi, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman usta sanatçı Mustafa Kandıralı anısına klarnet yarışması organize ediyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan şartname ile uluslararası jüri heyeti huzurunda yapılacak olan Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması'nın detayları kamuoyuna ilan edilecek. İzmit Belediyesi, uluslararası alanda yapılacak olan yarışma ile Mustafa Kandıralı'nın aziz hatırasını yaşatırken İzmit'i uluslararası sanat hareketlerinin çekim merkezlerinden biri haline getirecek. Son derece verimli bir sanatçı potansiyeli olan İzmit'in tanınırlığı ve bilinirliği açısından çok önemli olan bu yarışma, aynı zamanda sanatçımız rahmetli Mustafa Kandıralı'nın aziz anısına ithaf edilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum