Müslüme'nin kardeşleri devlet korumasında

    Kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan 3 yaşındaki yörük kızı Müslüme Yağal'ın kardeşleri ve annesi devlet korumasına alındı.

    Müslüme'nin kardeşleri devlet korumasında
    27 Kasım 2021 - 11:04
    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteği ile Bakanlığımız'a bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır" denildi. Müslümenin annesi de konukevine yerleştirildi.

    DEDENİN BİYOLOJİK BABASI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

    Müslüme'nin biyolojik babası olduğu ortaya çıkan hatta 14 yaşındaki ablasının da babası olduğu tespit edilen dede Hasan Yağal'ın ailenin bir çok bireyine cinsel istismarda bulunduğu hatta oğlu H'yi bile istismar ettiği öne sürüldü. Bu gelişmeler karşısında anne ile dede arasındaki ilişki sorgulanmaya başladı.

    KARDEŞLER ve ANNE KORUMA ALTINDA

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; Mersin'in Gülnar ilçesinde çocuk Müslüme'nin cansız bedeninin bulunmasının hemen ardından Bakanlığımız uzmanları aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başlanmıştır. Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde dört çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır. Ayrıca anne S.Y'de konukevine yerleştirilmiştir. Çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmasını engellemek ve kamuoyunda bilgi kirliliğinin önüne geçmek için ilgili birimlere, gizlilik kararına riayet edilmesi yönünde başvuruda bulunulmuştur. Gerçeklerle, haber alma ve basın özgürlüğüyle bağdaşmayan bir kısım haberlerle ilgili erişim yasağı kararı alınması talep edilmiştir. Dede Hasan Yağal'ın tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir." 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum