• Reklam

MÜSİAD İzmir'de yeni Başkan Gökhan Temur oldu

MÜSİAD İzmir Şubesi’nin 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Bilal Saygılı görevini Gökhan Temur’a devretti.

MÜSİAD İzmir'de yeni Başkan Gökhan Temur oldu
23 Ocak 2023 - 11:42
Hyatt Regency İzmir İstinyePark Oteli’nde düzenlenen Genel Kurul Toplantısına MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, İl Müdürleri STK Başkanları ve Yöneticileri, MÜSİAD İzmir Şubesi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Divan Başkanlığını Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün yaptığı 24. Olağan Genel Kurulda tek liste ile gerçekleşen seçimlerde Mega İnşaat ve Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Temur MÜSİAD İzmir Başkanı seçildi.
Genel Kurulda Kuran-ı Kerim Tilaveti, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve MÜSİAD İzmir tarafından hazırlanan sinevizyon filmi gösteriminden sonra insana faydalı olma bilinciyle çalıştıklarını ifade eden MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı; "Kimsenin MÜSİAD’da makam mevki mücadelesi yok. Bize teslim edilen yolda takva ehli olmak, sapasağlam durmak, Allah’ın emir ve yasaklarına uymak bilinciyle ilerledik. Kardeşlik hukukun en güzelini ben MÜSİAD’da gördüm. MÜSİAD’ın emeklisi olmaz, rahmetlisi olur. Genç MÜSİAD’lı kardeşlerimize hep önem verdik. Bizden aldıkları emanetleri en güzel yerlere getireceklerine inanıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır.
Bu vesile ile bayrağı devralan yeni Başkanımız Gökhan Temur’a ile yeni Yönetim ve Denetim Kurullarımıza çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum" dedi.
En çok önem verdikleri şubelerden birinin İzmir olduğunu söyleyen MÜSİAD 2. Dönem Genel Başkanı Ali Bayramoğlu; "Dava şuuruna sahip insanlar davalarını ömür boyu devam ettirirler" dedi. "MÜSİAD'ın 'MÜ'sü Müslüman mı yoksa müstakil mi?" gibi sorular yöneltildiğini de ifade eden Bayramoğlu, "Biz müstakiliz ama bunu Müslüman kelimesiyle birleşmeleri bizim onurumuzdur. İkincisi biz bir reaksiyon değil aksiyon hareketiyiz. Kendi plan ve programımızı ortaya koyar ve sonuna kadar devam ettiririz. Önümüze yapacak o kadar çok iş var ki küçük işlerle sevinmeyeceğiz. Bunu yaptıkça ekonomik olarak ve güç olarak büyüdük” diye konuştu.



Kürsüye gelen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da, "Güzel ülkemiz her yönüyle gelişsin, kalkınsın istiyoruz. Genel kurullar tazelenme dönemleridir. Bilal Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. 4 sene boyunca yaptığı fedakarlıkları biliyoruz. İnşallah kendisini başka görevlerde görmeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MÜSİAD'da Yönetim Kurulu Başkanı olmanın dönem olarak sınırlı olduğunu hatırlatan Asmalı, "Bu kural bizi diri tutuyor. 4 yılda bir başkan değişiyor. Biz Rabbimizin rızasını kazanmak için bu yola çıktık. MÜSİAD çok kıymetli bir dava. Erbakan Hocamıza 'Bazı talebeleriniz milli görüş gömleğini çıkardı' dediklerinde o da 'O öyle bir gömlek ki tene karışır' demişti. MÜSİAD rozeti de öyle bir rozet. Göreve gelirken istişareye dayalı hareket edip adil olacağız dedik” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Asmalı, Bilal Saygılı döneminde görev yapan yönetim ve denetim kurulu üyelerine teşekkür belgelerini takdim etti. Yeni üyelere rozetlerinin takılmasının ardından olağan genel kurul için divan kurulu seçildi.
Divan Kurulu Başkanlığına AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk seçilirken üyeliklere de İsmail Çiftçioğlu ve Mehmet Akif Gemici seçildi. Bilal Saygılı yönetiminin oy birliğiyle ibra edildiği genel kurulda, MÜSİAD İzmir Şubesi'nin yeni başkanı da Gökhan Temur olarak belirlendi.

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Gökhan Temur Genel Kurul Toplantısı sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında güçlerini üreten ve güçlü Türkiye'den aldıklarını ifade ederek, "Önceliğimiz Türkiye'dir, milletimizdir, ümmettir. Önceliğimiz insanlığa hizmettir. Bu ailenin neferi olarak çıktığımız yolculukta yönetim kurulumuza çok önemli bir görev tevdi ettiniz. Bu kutsal göreve layık gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Bu kutlu yolda yardımcımız önce Allah sonra sizler olacaksınız. Bundan 33 yıl önce zor zamanlara MÜSİAD'ın kuruluşunu gerçekleştiren üyelerimize teşekkür ediyorum. Bugün görevi devreden gönül insanı Bilal Saygılı'ya ve özveriyle çalışan tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Devletimizin 12. Kalkınma Planı çerçevesinde İzmir özelinde önemli katkılar vermek istediklerini söyleyen Gökhan Temur, "Dijital ve Yeşil dönüşüm yaklaşımıyla firmaların dönüşüm süreçlerine katkıda bulunarak, Endüstri 4.0 ve Toplum 5.0 seviyelerini artırmak istiyoruz. Şubemizdeki tüm çalışmaları dijital ortamdan yürüteceğiz. Sürdürülebilir kalkınma kapsamında Karbon ayak izi, su ayak izi vb. endeksler, ilgili kurumlar ile işbirliği halinde geliştirilecektir.

İzmir ekonomisine yön verecek çalışmalarımız ile sektörlerin kümelenmelerini destekleyeceğiz. Yeni yatırım- istihdam yaklaşımı, tekno-girişimci ekosistemi, teşvik ve desteklere erişim, patent ve yeni buluşları, start-up projeleri ve bu alanlardaki tüm yarışmalar önceliklerimiz olacaktır. Projelerimiz başta olmak üzere tüm çalışmalarımızı yürütüp ve yöneteceğimiz Yeni Şube Binamızı MÜSİAD'a kazandıracağız.

MÜSİAD'ı bu günlere taşıyan değerleri ve kadim mirasımızı geleceğe taşıyacağımıza söz veriyoruz. Kurumsal yönetim anlayışıyla İzmir'e iz bırakan eserler kazandırmak istiyoruz. Milletimiz, insanlık ve Türkiye Yüzyılı için çalışacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devletimize, milletimize, şehrimize yüz akıyla hizmet edip, görevimizi başarılı bir şekilde tamamlamayı nasip etsin" diye konuştu.

Gökhan Temur Başkanlığında iki yıl süre ile görev yapacak olan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Zekeriya Hazırbulan, Şerafettin Gücü, Mustafa Beşer, Ahmet Mutlubaş, Fuat Eroğlu, Şaban Bolat, Abdullah Büyükkutlu, Safa Narlı, Ercan Tekin, Hüseyin Yağcı, Ünal Soytekin, Mehmet Telingün, Niyazi Gültekin, Mehmet Akif Gemici, Hüseyin Ömeroğlu, Aykut İnce, Mustafa Alkan, Hakan Karataşlı, Veli Çaykara, Şenol Günaydın, Feridun Biçer, Eren Altay, Mustafa Büyükbebeci, Ramazan Doğan, Serkan Duran, Günay Cankurtaran, Cemil Has, Şeyhmus Aydın, Muhammet Fatih Aslan.

Denetleme Kurulu Üyeleri ise, Cüneyd Dayhan, Ali Ziya Bolgönül, Ozan Işık, Ahmet Ayakdaş, Mehmet Polatkan, M. Selim Erdoğan’dan oluştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum