• Reklam

Muhtarlara 'Temel Afet Bilinci' eğitimi

İzmir'in Bornova Belediyesi, 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesinin ardından belediye personelleri ile başladığı ‘Temel Afet Bilinci’ eğitimlerine muhtar ve azalarla devam etti. Eğitimde deprem, yangın, heyelan, sel ve çığ gibi afetler yaşandığı zaman ve sonrasında yapılması gerekenler noktasında genel bilgiler verildi. Afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmalar hakkında da bilgilendirme yapıldı.  

Muhtarlara 'Temel Afet Bilinci' eğitimi
17 Eylül 2021 - 11:26

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı ve Bornova Belediye personeli Sinancan Öziçer tarafından verilen eğitimde yaşadığımız bölgenin tehlikeleri, riskleri, zarar görebilirlik kapasiteleri, bina satın alırken ya da kiraya çıkarken dikkat edilmesi gerekenler, deprem anındaki doğru davranış kuralları, ilkyardım bilgisinin önemi konuları ele alındı..

 

Afetlere hazırlık

Eğitimde aile içi deprem tatbikatlarının yapılması gerektiğini ifade eden Öziçer, eşyaların deprem öncesi neden sabitlenmesi gerektiği ve nasıl sabitleneceği konularında bilgi verdi. Afet durum çantasının hazırlanması gibi afet öncesi için yapılması gereken hazırlıklar, afet sırası için yapılması gereken hazırlıklar ve afet sonrası için yapılması gereken hazırlıkları anlattı. Ayrıca Sinancan Öziçer, toplanma alanlarının önemi ve gerekliliği konularına da dikkat çekti. 

 

Eğitimler devam edecek

Afetler konusunda yapılan her türlü çalışmanın büyük önem taşıdığını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Özellikle son bir yılda ülkemizde yaşanan afetler bize bunun önemini bir kez daha hatırlattı. Bu konuda ki bilincin artması olası can kayıplarının da en aza inmesini sağlayacaktır. Belediye personellerimizle başlattığımız Temel Afet Bilinci eğitimlerini muhtar ve azalarımızla sürdürdük. İleriki günlerde de vatandaşlarımızla devam ettireceğiz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum