Muharrem İnce'nin Millet İttifakı isyanı: Kurulurken biz yok sayıldık

    Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak için bir görüşmeleri olmadığını söyleyen Muharrem İnce, "Millet İttifakı’nı kurarken davet edilmedik, mutabakat metinleri yapılırken davet edilmedik. Yok sayıldık" dedi.

    Muharrem İnce'nin Millet İttifakı isyanı: Kurulurken biz yok sayıldık
    11 Nisan 2023 - 13:17
    CHP içerisindeki bazı isimlerden İnce'ye teklif yapıldığına dair sözler söylense de Memleket Partisi cephesinden yalanlama geldi. Son olarak İnce, kendisine bir teklif yapılmadığını söyleyerek Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunu ifade etti.

    "Dışarda konuşulmuş, teklif yapılmış gibi açıklamalar yapıyor"
    İnce konuya ilişkin, "Dışarda konuşulmuş, teklif yapılmış gibi açıklamalar yapıyor. Amaçları uzlaşmak değil, amaçları ikna etmek değil, amaçları imha etmek. Ben imha olmayacağım bunu herkes böyle bilsin." dedi.

    YENİ AÇIKLAMA
    Yaşananların ardından muhalefette sular durulmazken Muharrem İnce'den bir açıklama daha geldi. Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'a konuşan İnce, 29 Mart'tan önce veya sonra Kılıçdaroğlu'yla hiçbir görüşmesi olmadığını söyledi.
    Millet İttifakı kurulurken davet edilmediklerini de belirten İnce, konuyla ilgili şunları söyledi:
    “29 Mart’tan önce veya sonra Kılıçdaroğlu’yla hiçbir görüşmem olmadı. Yakınındaki kişilerin bazıları kendilerini siyasi aktör yapmak için çıkıp açıklamalar yaptı. Önemsemedim. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’yla görüşmeyen birisi değilim. Özel telefonlarımızı bilmeyen insanlar değiliz. Ama herhangi bir görüşmemiz olmadı. Millet İttifakı’nı kurarken davet edilmedik, mutabakat metinleri yapılırken davet edilmedik. Yok sayıldık. Biz ittifaklara karşı değiliz ama ittifaklar omurgalı olmalıdır. Onlarınki menfaat ittifakı.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum