Muharrem İnce 8. Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun

    Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olmasıyla oyların bölündüğünü düşünen muhalefet, 7 cumhurbaşkanı yardımcılığı formülünde İnce’ye de koltuk verilmesine yeşil ışık yaktı.

    Muharrem İnce 8. Cumhurbaşkanı yardımcısı olsun
    23 Mart 2023 - 16:39
    Milleti İttifakı'nda HDP krizi yaşanmaya ve aşılmaya çalışılırken, muhalefet kanadında bir diğer gündem de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığı.
    Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin bir önceki seçimdeki adayı İnce'yi henüz ikna edememesi, 'oylar bölünüyor' olarak yorumlanıyor. Bu nedenle kendini garantiye almak isteyen CHP Lideri, parti ziyaretlerine Memleket Partisi'ni de ekledi.

    "Muharrem İnce’nin CHP ile görüşme trafiği devam edecektir"
    Gelişmeler devam ederken ortaya yeni bir iddia daha atıldı. İyi Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın, Sözcü Gazetesi yazarı Ruhat Mengi'ye konuştu. Aydın, konuşmasında İnce’nin oyları bölmesine yönelik yapılan yorumları şöyle değerlendirdi:
    Yarış en sonunda yarışan adaylar arasındaki mücadeleye dönüşecek. Kazanma odaklı düşündükleri için, ‘Biz bugüne kadar elimizden geleni yaptık ama bu iş olmadı’ diyenlerin, yarışan adayların Millet İttifakı adayının etrafında toplanacağını düşünüyorum. Çünkü büyün siyasal mücadelelerde seçim dönemi yaklaştıkça bu gerçekliği yıllardır büyün seçimlerde gördük. Aynı şey tekrarlanacaktır, çünkü bu seçim artık bir Türkiye meselesi haline geldi. Çünkü Türkiye’nin bu seçimin mutlaka kazanılması gerektiği konusunda hemfikir haline gelmiş milyonlarca insan var.

    O bakımdan Muharrem İnce’nin geçen zaman içerisinde mutlaka CHP ile görüşme trafiği devam edecektir, böyle bir durumda çekilmesi halinde ülkenin geleceğiyle ilgili önemli bir karara katkı sağlamış bir insan olarak da bana göre tarihteki yerini alır. Bunu yapmadığı takdirde, en kötü ihtimalle seçim ikinci tura kalır ama ben bu seçimin ikinci tura kalacağını düşünmüyorum.

    Sekizinci cumhurbaşkanı yardımcılığına yeşil ışık
    Koray Aydın, İnce’ye cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklif edilip edilmeyeceğine ilişkin soruya ise şöyle yanıt verdi:
    "Bunlar Sayın Kılıçdaroğlu’yla kendi arasında, iki parti arasındaki görüşmelerde belirlenebilecek bir konudur. Niye olmasın, olabilir.”

    YORUMLAR

    • 0 Yorum