Muharrem İnce 100 bin imzayı geçti! Resmen aday

    14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylık başvurusu yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 100 bin imzaya ulaştı.

    Muharrem İnce 100 bin imzayı geçti! Resmen aday
    25 Mart 2023 - 18:16
    14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor... Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığından memnun kalmayan isimler ise farklı bir arayışın içerisine girdi. Özellikle sosyal medya üzerinden büyük bir çıkış yakalayan Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.
    Yüksek Seçim Kurulu'na başvurusunu yapan Muharrem İnce resmen aday oldu. İnce'nin adaylığının ardından ise başta CHP olmak üzere muhalefet cephesinde ise oylar bölünür korkusu yaşanmaya başlandı.
    Geçtiğimiz hafta çarşamba gününden sonra ise YSK tarafından başvuruları kabul edilen isimlerin, 100 bin imza toplama süreci başladı.

    Muharrem İnce aday olmaya hak kazandı
    Son tarih olan 27 Mart'a 3 gün kalırken, Muharrem İnce 100 bin oyu geçerek, cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazandı. Muharrem İnce, 2018’de yapılan seçimde de cumhurbaşkanı adayı olmuş 15 milyon 336 bin oy, yüzde 30,64 oy oranı ile ikinci olmuştu.

    "Bu bir zaferdir, tarihte yerini alacaktır"
    Bu gelişmenin ardından Memleket Partisi Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan İnce, şu ifadeleri kullandı:
    "Her türlü engellemeye, ayak oyununa, karalamaya pabuç bırakmadılar. İmza verenleri imza için çalışanları yürekten kutluyorum. İmza verdiğiniz o nüshayı saklayın, o Türkiye'nin demokrasi örneğidir. 
    İstesek ilk gün toplayabilirdik. İlk gün toplasaydık AK Partililer yardım ediyor diyeceklerdi. Her şey planladığımız gibi oldu. 
    Arkamızda kimse yok. Tamamen gönüllüler ordusu. Bir haftada 100 bin üye topladık. Bu bir zaferdir, tarihte yerini alacaktır. 
    Hiç merak etmeyin Muharrem Hoca'nız Cumhurbaşkanı seçildiğinde bu terör örgütlerini, çıkar şebekelerini yerle bir edeceğim hiç şüpheniz olmasın. Türkiye'yi marjinallere muhtaç etmeyeceğiz."

    Diğer adayların imza süreci devam ediyor
    YSK tarafından cumhurbaşkanlığı adaylık başvuruları kabul edilen Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal'ın imza süreci 27 Mart Pazartesi günü saat 20.00'ye kadar devam edecek.

    Rakamlar şu şekilde
    YSK’nın verilerine göre bugün saat 17:00 itibariyle adayların topladığı imza sayısı şöyle:
    Muharrem İnce: 100 bin 048
    Muhammed Ali Fatih Erbakan: 69 bin 150 (çekildi)
    Sinan Oğan: 57 bin 976
    Doğu Perinçek: 19 bin 653
    Yakup Türkal: 2 bin 392
    Erkan Trükten: 1509
    Tevfik Ahmet Özal: 1001
    İrfan Uzun: 663
    Halil Murat Ünver: 360
    Hilmi Özden: 325
    Davut Turan: 99

    YORUMLAR

    • 0 Yorum