Muğla'da obeziteyi çocukluk çağında önlemek için proje

    MUĞLA'da, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşamın neden olduğu çocukluk çağı obezitesiyle bunlara bağlı erken yaşta gelişebilen kronik hastalıkların müdahale alanlarının belirlenerek kontrol altına alınması için 'Sağlıklı okullar, sağlıklı gelecek' projesi hazırlandı.

    Muğla'da obeziteyi çocukluk çağında önlemek için proje
    23 Nisan 2022 - 14:11 - Güncelleme: 23 Nisan 2022 - 14:11

    Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki özel ve kamu anaokulu, ilk ve ortaokul ile liselerde öğrenim gören öğrencilerin, sınıf ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından boy uzunluğu ile vücut ağırlığı alınarak zayıflık, normal ağırlık, kiloluluk, şişmanlık ve bodurluklarının tespiti için 'Sağlıklı okullar, sağlıklı gelecek' projesi hayata geçirildi.

    Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nde projenin tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça ve başkan yardımcısı Ahmet Demiral hazır bulundu.

    Muğla'da her 3 çocuktan birinin obeziteyle ilişkili hastalıklar açısından risk altında olduğunu belirten Müdür Mülayim, "Çocukluk döneminde görülen obezite, kalp damar hastalıkları, şeker hastalığı, hareket sistemi sorunları, ruhsal sorunlar, okul başarısızlıkları ve kendine değer vermeme gibi sorunlara neden olmaktadır. Obezite düzeyinin yüksek olması, okul özelinde varsa bu duruma zemin hazırlayan faktörlerin araştırılması ve çıkan sonuçlar doğrultusunda müdahale çalışmalarının yapılması protokole temel oluşturuyor" dedi.

    Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ise, "Muğla genelinde 6-9 yaş grubu çocuklarda obezite düzeyinin ülke ortalamasından yüksek olması, bizleri böyle bir çalışmanın içinde yer almamıza neden oldu. Proje ile sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturmayı ve okullarımızda sağlıklı beslenme kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum