Muğla'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 1 milyon yerel tohum dağıtılacak

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılında tüm Türkiye'ye 1 milyon yerel tohum dağıtacağı bildirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Muğla'mızın verimli topraklarında ürettiğimiz yerel tohumlar bereketli Anadolu topraklarında üreten köylümüzle buluşacak" dedi.

    Muğla'da Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 1 milyon yerel tohum dağıtılacak
    03 Kasım 2023 - 17:27 - Güncelleme: 03 Kasım 2023 - 17:28

    Türkiye'nin en donanımlı ve kapsamlı yerel tohum merkezini kuran, bugüne kadar tüm Türkiye'ye 18 milyon yerel tohum dağıtan Muğla Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı için dikimi yapılan ürünlerden elde ettiği tohumların kurutulması ve kontrol işlemlerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet'in 100'üncü yılında 1 milyon yerel tohum dağıtmayı hedefliyor.  29 Ekim 2016 tarihinde, Cumhuriyet'in 93. yılında 'Yerel Tohum Ulusal Güç' sloganıyla kurulan Yerel Tohum Merkezi'nde 976 ata tohumunu envanterine alan ve bu tohumların dikimini yaparak vatandaşlara ulaştıran Muğla Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki yıl dağıtımını yapacağı 120 ata tohumunun kurutulmasına ve kontrollerine de başladı. Yerel Tohum Merkezi'nde daha önce dikimi yapılan ata tohumlarından elde edilen ürünlerin tohumları çıkartılarak kurumaya bırakılıyor. Kurutulan ata tohumları Yerel Tohum Merkezi bünyesinde kurulan Tohum Test Laboratuvarında test edilerek sağlıklı olup olmadığı anlaşılıyor ve vatandaşlara dağıtım için hazırlanıyor.

    '1 MİLYON YEREL TOHUMU TÜM TÜRKİYE'DE TOPRAKLA BULUŞTURACAĞIZ'

    Muğla'nın turizm, kültür ve çok önemli bir tarım kenti olduğuna dikkati çeken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi'nde üretilip kontrolleri yapılan yerel tohumların tüm Anadolu topraklarında üreticilerle buluşacağını belirtti. Başkan Gürün, "Milli ekonominin temeli tarım, üreten köylü milletin efendisidir diyen büyük bir öndere sahibiz. Bizlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan giderek Cumhuriyet'imizin 93.yılında Muğla'mızda yerel tohum merkezimizi kurmuştuk. Cumhuriyet'imizin 100. yılında kurduğumuz Türkiye'nin en kapsamlı yerel tohum merkezimizde üretip kontrollerini yaptığımız 1 milyon yerel tohumu tüm Türkiye'ye dağıtacağız. Muğla'mızın verimli topraklarında ürettiğimiz yerel tohumlar bereketli Anadolu topraklarında üreten köylümüzle buluşacak" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum