Muğla'da 16 farklı dalda 1757 sporcu 788 madalya kazandı

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 16 farklı branşta mücadele eden 1757 lisanslı sporcu, 788 madalya kazandı.

    Muğla'da 16 farklı dalda 1757 sporcu 788 madalya kazandı
    24 Aralık 2021 - 13:52 - Güncelleme: 24 Aralık 2021 - 13:52

    Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu 2014 yılından bu güne spora ve sporculara verdiği desteği sürdürüyor. Spora kadınlar büyük ilgi gösterirken, Büyükşehir Belediyesi kulüplerinde 960 kadın, 797'si erkek sporcu bulunuyor. Muğlalı ssporcular, okçuluk branşında 142, satrançta 352, tekvandoda 293 madalya ve 2021'de 660'ıncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri küçük boyda 1 madalya kazandı.

    Sporun kişisel ve toplumsal gelişimde büyük rol oynadığının altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu kapsamda amatör sporlara verilen desteğin çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle gençlerin kendilerine yararlı ve sağlıklı bir uğraş edinmesi için farklı branşları faaliyete aldıklarını söyleyen Gürün, "1757 gencimizin spor yapmasına destek vermek bizi çok mutlu ediyor. Bir hekim olarak insan sağlığının korunması ve güçlü bir zihinsel yapı oluşmasında spor yapmak çok önemlidir" dedi.

    "ÇOK DEĞERLİ CEVHERLERE SAHİBİZ"

    "Atamızın dediği gibi sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" diyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün, "Bu nedenle tüm gençlerimizi kulüplerimizi ziyaret etmeye ve buralarda spor yapmaya davet ediyorum. Ayrıca kulüplerimizde atletizmden okçuluğa, voleyboldan masa tenisine, satrançtan güreşe birçok dalda Muğla'mızı temsil edecek sporcular yetiştiriyoruz. Yaptığımız spor tesisleri, oluşturduğumuz takımlar ile Muğla'mızdaki başarılı sporcuların yeteneklerini keşfetmesini ve doğru yönlendirilerek ileride başarılı birer sporcu olmaları için çabalıyoruz. Kazandıkları madalyalar, kupalar başarılarının göstergesi. Muğla olarak çok değerli cevherlere ve yeteneklere sahibiz. Bu yetenekleri işleyerek parlatıyor ve onları birer pırlantaya çeviriyoruz. Tüm sporcularımızla gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum