• Reklam

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin çevre dava sayısı 135'e çıktı

MUĞLA Büyükşehir Belediyesi, çevreye ve doğaya zarar verebilecek düzenlemelere karşı sürdürdüğü hukuki mücadele kapsamında bugüne kadar toplam 135 çevre davası açtığını bildirdi. Açılan 2 dava hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Şimdilik verdiğimiz hukuki mücadelede istediğimizi elde etmiş görünüyoruz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin çevre dava sayısı 135'e çıktı
04 Kasım 2022 - 18:37 - Güncelleme: 04 Kasım 2022 - 18:37

Muğla Büyükşehir Belediyesi, SİT derecelerinin değiştirilerek koyların yapılaşmaya açılması, tarım alanlarının korunması ve farklı inşaat çalışmalarının yapılmasının önüne geçilmesi için bugüne kadar toplam 135 dava açtığını belirtti. Bu kapsamda, belediyenin 16 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle kıyı alanlarının özel mülkiyete geçmesinin önünün açılacağı gerekçesiyle  açtığı dava sonucunda Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiği bildirildi. Öte yandan,  belediyenin 1 Mart 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak Muğla'da zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetlerinin yapılmasına izin verildiği gerekçesiyle yürütmenin durdurulması için açtığı dava sonucunda Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildiği ifade edildi.

'BU KARAR TAMAMEN İPTAL OLANA KADAR MÜCADELE VERECEĞİZ'

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla'da maden arama ruhsatı verilmesinin büyük bir yanlış olduğunu ve bu yanlıştan tamamen dönülmesi gerektiğini belirtti. Gürün, "Şimdilik verdiğimiz hukuki mücadelede istediğimizi elde etmiş görünüyoruz. Ancak bu kararname tamamıyla iptal edilmelidir. Yürütmeyi durdurma tek başına yeterli değildir. Çünkü Muğla özelinde baktığımız zaman ülkemizin ve belki de dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretim noktalarından biriyiz. Halkımız için çok önemli bir geçim kaynağı olan zeytin kadim bir ağaçtır. Ege yöresinde tüm tarihi, kültürel ve sanatsal yapılarda zeytin çok önemli bir figür olmuştur. Bu figürün madencilik faaliyetleri adı altında yok olmasına göz yumamayız. Bunun için gereken tüm hukuksal mücadeleyi vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. (DHA)

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum