Mobil kriminal inceleme aracı 'Kıraç' görevde

    EMNİYET Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Aydın İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere olay yerinde oluşan bulguları yerinde delile dönüştüren Kriminal İnceleme Aracı 'Kıraç'ı teslim etti.

    Mobil kriminal inceleme aracı 'Kıraç' görevde
    04 Mart 2022 - 12:46 - Güncelleme: 04 Mart 2022 - 12:48

    Olay yerinde bulunan bulguları daha olay yerindeyken delile dönüştüren, içerisindeki teknolojik cihazlar sayesinde mobil olay yeri şube müdürlüğü vazifesi gören kriminal inceleme aracı 'Kıraç' Aydın İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. 'Kıraç' Aydın İl Emniyet Müdürlüğü önünde sergilendi. Yerli ve milli imkanlarla oluşturulan 'Kıraç' sayesinde, olay yerindeki birçok bulgunun, kimyasal ve fiziki incelemesi dakikalar içerisinde gerçekleşebilecek. Bu sayede olayın failinin kimliğinin, olay yerinde tespit edilebildiği ve tespit edilen parmak izlerinin, araçtaki son teknoloji cihazlarda hızlıca geliştirilip sistemde taranarak sahibiyle eşleştirdiği bildirildi. Ayrıca, polis ekiplerinin daha suç mahallinden ayrılmadan suçla ilgili somut bilgiler edinme imkanına sahip olduğu da vurgulandı. Aracın içerisinde jeneratör, inceleme cihazları, 2 adet drone ve parmak izi bulgularını belirleyen cihaz bulunuyor.
    Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayişten Sorumlu Müdür Yardımcısı Kadir Erciyes, "Emniyet Genel Müdürlüğümüzün göndermiş olduğu 'Olay Yeri İnceleme Otobüsü'müz Aydın'a ulaştı. Otobüsü 'Kıraç' olarak adlandırıyoruz. Aydın ile birlikte Türkiye'de bazı büyükşehirlere gönderildi. Otobüsün içinde çok farklı elektronik aletler var. Kıraç ile afet ya da büyük olaylarda bizzat olay yerine giderek orada inceleme yapıldıktan sonra delillerin sisteme kaydedilmesi, parmak izi alınması ve şüphelilere daha çabuk ulaşılmasını sağlayacak her türlü imkanı sağlıyor. İnşallah Aydın'ımıza hayırlı olur" dedi.
     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum