• Reklam

MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK'lı terörist Irak'ta etkisiz hale getirildi

Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonda, PKK/KCK’nın sözde Sincar askeri kanat sorumlusu Çeko Pir Saad Ali Bedel öldürüldü.

MİT'ten nokta operasyon! PKK/KCK'lı terörist Irak'ta etkisiz hale getirildi
03 Mart 2023 - 13:12 - Güncelleme: 03 Mart 2023 - 13:14
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), sınır içinde ve ötesinde nokta atışı operasyonlarını sürdürüyor. Bu kez güzel haber Irak'ın kuzeyinden geldi.
PKK/KCK’nın sözde Sincar askeri kanat sorumlusu Çeko Pir Saad Ali Bedel'in, güvenlik güçleri üslerine yönelik eylemlere bizzat katıldığı ve MİT'e karşı örgüt tarafından organize edilen faaliyetlerin elebaşılığını yaptığı öğrenildi.
Bunun üzerine teröristi takibe alan MİT, Bedel'in Sincar'daki faaliyetlerini takip için özel ekip görevlendirdi. Öte yandan teröristin Yezidi halk ile iç içe yaşadığını tespit etti.
Ardından terörist Saad Ali Bedel'in, TSK'nın Musul'daki Başika üs bölgesine yönelik yeni bir eylem planlaması yaptığı istihbaratı üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

Bedel, MİT tarafından Sincar'da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirilirken, teröristin kalkan olarak kullandığı sivil halka zarar verilmemesi için üst düzey hassasiyet gösterildi.
Bedel'in, MİT'e karşı yürütülen faaliyetleri ve TSK'nın Başika/Gedu Üssü'ne yönelik saldırıları yöneten terörist olduğu bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum