• Reklam

MİT, PKK'lı kadını Suriye Haseke'de nokta atışıyla etkisiz hale getirdi

Terör örgütü PKK'nın silahlı kadın ve gençlik yapılanması sorumlusu İcuz, Haseke'de hedef alındı. Nokta atışı operasyonun ayrıntıları belli oldu.

MİT, PKK'lı kadını Suriye Haseke'de nokta atışıyla etkisiz hale getirdi
19 Ağustos 2023 - 11:28
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), sınır ötesinde bir operasyona daha imza attı. Bu kez hedefte PKK'nın silahlı kadın ve gençlik yapılanması sorumlularından Hicran İcuz vardı.
'Vejin Jiyan' kod adlı terörist İcuz, MİT'in Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de düzenlediği operasyon sonucu etkisiz hale getirildi.

Sahadan anlık istihbarat alındı

MİT, bölgedeki kaynakları marifetiyle yerini tespit ettiği İcuz’un etkisiz hale getirilmesine yönelik detaylı ve hassas bir planlama yaptı.
Terör örgütünün özellikle sınır bölgelerindeki güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirmeyi hedeflediği saldırı/suikast tipi eylemlerin planlayıcıları arasında yer alan İcuz’un faaliyetlerine ilişkin sahadan anlık istihbarat alındı.

Operasyon öncesi hazırlık

Operasyon düğmesine basan MİT, bu kapsamda bir dizi hazırlık gerçekleştirdi.

Ardından Hicran İcuz'a düzenlenen başarılı operasyonla söz konusu terörist etkisiz hale getirildi.

Eylem ve silahlı eğitim sorumlusuydu

2016 yılında örgütün kırsal yapılanmasına katılan İcuz, bu süreçte ideolojik ve silahlı eğitim aldı. 2018 itibarıyla Suriye’de faaliyetlerini sürdüren İcuz, örgüt bünyesindeki eylem ve silahlı eğitim sorumlularındandı.
Suriye’deki örgüt mensupları arasında önemli bir yere sahip olan İcuz, özellikle örgütün silahlı kadın ve gençlik yapılanmalarında sorumlu düzeyde faaliyetler yürüttü.

Saldırıların planlayıcıları arasındaydı

Son dönemde yapılan başarılı operasyonlarda ağır kayıplar veren ve bu operasyonlara karşı misilleme arayışı içerisinde olan örgütün silahlı yapılanmasında yer alan İcuz da gerçekleştirilecek saldırıların planlayıcıları arasında yer alıyordu. İcuz, silahlı ve eylemsel faaliyetlerinin yanı sıra örgüt tarafından zorunlu olarak askere alınan Suriyeli çocuk ve gençlere verilen silahlı eğitimlerin sorumlusuydu.

PKK'da panik: Ölümler gizleniyor

Güvenlik kaynaklarına göre, MİT'in etkisiz hale getirdiği önde gelen PKK'lıların ölümleri, örgüt tabanının moral ve motivasyonunu yüksek tutulması adına gizlenerek çarpıtılıyor.
İcuz’un öldürülmesi sonrası terör örgütü medyasında yer alan haberlerde, söz konusu teröristin "kaza sonucu öldüğü" iddia edildi. Bu dezenformasyon faaliyetinin, İcuz'un örgütsel konumunun önemini gösterdiği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum