Mezunlar anlatacak, gençler dinleyecek

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), diplomalarını aldıktan sonra iş hayatına atılarak ülkemizde ve yurt dışında örnek başarılara ulaşan mezunlarını, Türkiye'nin dört bir yanından gençlerle buluşturmak amacıyla 'Mezun Sohbetleri' serisi gerçekleştireceği bildirildi.

    Mezunlar anlatacak, gençler dinleyecek
    10 Ocak 2022 - 13:53 - Güncelleme: 10 Ocak 2022 - 20:25
    Şubatta başlayıp nisan ayının ilk haftasına kadar sürecek çevrimiçi sohbetlerde, alanında uzman konuklar, başarı hikayelerini ve deneyimlerini paylaşacak, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayacağı belirtildi.

    Toplam 37 söyleşiden oluşacak 'Mezun Sohbetleri', gençlerin kariyer hedeflerini doğru şekillendirmesine, ilgi duydukları mesleklere yönelik gerçek bilgiler edinmesine yardımcı olacak. Mezun Sohbetleri, herkese açık gerçekleşecek ve böylelikle binlerce kişiye ulaşacak. Konuklara ve sohbetlerin içeriğine ilişkin tüm bilgiler, İEÜ'nün web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşılacak.

     ÇOK ÖNEMSİYORUZ

    'Mezun Sohbetleri' etkinlik serisini hayata geçiren İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi Koordinatörü Özge Kulaçoğlu, projeye çok önem verdiklerini ve Türkiye'deki gençlere katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Kulaçoğlu, "Üniversitemiz, 20 bin mezunuyla çok büyük bir aile. Mezunlarımızın 500'ü kariyerine yurt dışında devam etti. Ülkemizde de uluslararası alanda faaliyet gösteren şirketlerin gözdesi olan, kendi işini kurarak başarı hikayesi yazan çok sayıda mezunumuz var. Elbette onlar bu seviyeye gelmek için çok çalıştı, zaman zaman zorlandı, birçok şey yaşadı. Biz de her açıdan örnek olan, gurur duyduğumuz mezunlarımızın, tüm deneyimlerini gençlere aktarmasını istedik" dedi.

    FARKLI ALANLARDAN İSİMLER

    Kulaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Mezun Sohbetleri'nde, 24'ü ülkemizde, 13'ü de yurt dışında bulunan toplam 37 mezunumuzu konuk edeceğiz. Şubat ayının ilk haftasında başlayacak buluşmaları, yaklaşık 2 ay içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin yanı sıra ABD, Almanya, Hollanda, Avusturya, İngiltere, İsveç, Macaristan, Polonya ve Avustralya'dan bizlerin konuğu olacak mezunlarımız, gençlerimiz için çok önemli paylaşımlar yapacak. Gelecek planlaması noktasında onların ufkunu geliştirecek. Bu noktada özellikle farklı alanlarda faaliyet gösteren mezunlarımızı seçtik, üniversitemizdeki 15 öğrenci kulübüyle iş birliği yaparak konuklarımızı belirledik. Mezun Sohbetleri'ne tüm gençleri bekliyoruz."  
     


    YORUMLAR

    • 0 Yorum