• Reklam

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamasında İstanbul dahil birçok ilde etkili olan kar yağışı sonrası bir uyarı daha geldi. Bugün de sabah saatlerinden itibaren hafif kar yağışı görülen Marmara Bölgesi’nde düşen hava sıcaklığı ile beraber gece saatlerinde buzlanma ve don olayında karşı vatandaşlara uyarı yapılırken öte yandan yarın da birçok ilde yoğun kar yağışının görüleceği bildirildi.

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı geldi!
18 Ocak 2021 - 23:53

İstanbul dahil yurdun batı kesimlerini etkisi altına alan kar yağışının bugün sabah saatlerinde hafif şekilde etkisini göstermesiyle beraber yağışlı havanın yerini mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altındaki hava sıcaklıkları alacak. Öte yandan yurdun bazı kesimlerinde yoğun kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. İşte Meteoroloji'den gelen son dakika hava durumu tahminlerinin detayları…

O BÖLGELERE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI!

Geçtiğimiz hafta İstanbul, Ankara, Edirne, Bursa gibi birçok ilde görülen kar yağışı yarından itibaren Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yer yer yoğun ve kuvvetli olarak etkisini gösterecek. MGM yaptığı hava durumu tahmin raporunda ulaşımda aksamalar, buzlanma, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, don ve çığ tehlikesi gibi hadiselere karşı vatandaşları uyardı…

METEOROLOJİ UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimleri, Konya, Niğde, Sivas, Tokat çevreleri ve Antalya'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Hatay çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolunun güneydoğusu ile Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolunun güneydoğusu ile Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, don ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (dik yamaçlarda çığ riski, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren Hatay merkez ve güneyinde kuvvetli (20-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum