• Reklam

Metamfetamin haritası! İzmir tehlikede

"Metamfetamin" zehri Türkiye'de hızla yayılıyor: İçenleri öldürmekten beter ediyor! Konak ilçesi İzmir'in en riskli bölgesi.

Metamfetamin haritası! İzmir tehlikede
27 Ağustos 2023 - 15:19
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, ‘metamfetamin’ Türkiye’de ilk kez 2009 yılında İstanbul’da görüldü. Son yıllarda bu sentetik maddenin kullanımı endişe verici düzeyde artış gösterirken, Türkiye’de 2019 yılında 1 ton 42 kilogram, 2020 yılında ise 4 ton 168 kilogram metamfetamin ele geçirildi. İstanbul metamfetamin kullanımında Avrupa’daki 106 merkez arasında 10’uncu sırada yer alıyor.



Türkiye son yıllarda uluslararası uyuşturucu ticaretinde “transit ülke” konumundan “hedef ülke” “pazar ülke” konumuna geçti. Yani uyuşturucu tüketiminin ve kullanımının arttığı bir ülke haline geldi. Açıklanan birçok veri maalesef uyuşturucu kullanımının Türkiye’de hızla arttığını ortaya koymaktadır. Şehirlerdeki uyuşturucu kullanımının tespit edilmesi amacıyla Dünya Uyuşturucu Birliği tarafından atık su analizleri yapılarak, analiz sonuçları yayınlanıyor. 2019 yılında 18 şehirde yapılan atık su analizleri korkutucu sonucu bir kez daha ortaya serdi. Atık su analiz sonuçlarına göre İstanbul her dönem dünyada 2. sırada, Adana ise daima ilk 5 şehir içerisinde yer alıyor. İl ve ilçe bazlı yapılan uyuşturucu risk analizlerinde; Diyarbakır'ın Bağlar, Ankara'nın Altındağ ve Konya'nın Karatay ilçesi de en riskli ilçelerden bir tanesi.
Uyuşturucu tehlikesi her şehrimizde, yani hemen yanımızda. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşadığı her yerde: Okulunda, dershanesinde, fakültesinde, caddesinde, kafeteryasında, AVM’sinde..
(Mücahit Enes Turbil)

YORUMLAR

  • 0 Yorum