Mersin balığından havyar üretiliyor

    MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde, nesli tehlike altında olan mersin balıklarından yetiştiricilik yolu ile havyar üretimi yapıldığı bildirildi.

    Mersin balığından havyar üretiliyor
    17 Şubat 2022 - 22:11 - Güncelleme: 17 Şubat 2022 - 22:11

    Seydikemer Eşen Çayı'nda bir balıkçı tarafından 2017 yılında bulunan ve siyah havyar üretiminde önemli bir yere sahip olan mersin balığı, aynı yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'ne ulaştırıldı. Fakültede Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan Ercan ve beraberindeki uzmanların çabalarıyla, Eşen Çayı'ndan 100 mersin balığı anaç adayları elde edildi. Su Ürünleri Fakültesi'nin AR-GE biriminde görevli Doç. Dr. Ertan Ercan, Prof. Dr. Ali Günlü ve Doç. Dr. Nurçin Killi'nin çalışmalarıyla, dünyanın en değerli yiyecekleri arasında gösterilen siyah havyar üretildi.

    Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Bu çalışma, ülkemizde ilk defa bir üniversitede mersin balığından kontrollü koşullarda havyar elde edilmesi nedeniyle önemli bir proje olarak gösteriliyor. Üretimine devam edilen katma değeri yüksek bu ürün ile bölge istihdamının güçlendirilip, ülkemizin kalkınma hamlesine destek sağlanması amaçlanıyor" denildi. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum