Merkür'ün en yakın hali

    Avrupa Uzay Araştırma Ajansı ve Japon Havacılık ve Uzay Ajansı tarafından geliştirilen uzay aracı BepiColombo'nun Merkür'e en yakın noktadan kaydettiği fotoğraf geldi. İlerleyen günlerde daha çok fotoğraf gelmesi bekleniyor.

    Merkür'ün en yakın hali
    04 Ekim 2021 - 16:12
    Avrupa Uzay Araştırma Ajansı (ESA) ve Japon Havacılık ve Uzay Ajansı (JAXA) iş birliği ile Merkür’ü araştırma çalışmaları için geliştirilen robotik uzay aracı BepiColombo, dün gece Merkür’e en yakın noktaya ulaştı.
     

    Güneş Sistemi’ndeki en küçük ve Güneş’e en yakın konumda bulunan gezegen Merkür, yoğun sıcaklığı ve çekirdek yapısıyla bilinmezliklerle dolu. Merkür'ü araştırmak için Avrupa ve Japon uzay araştırma şirketleri bir robotik uzay aracı geliştirdi. ESA ve JAXA’nın geliştirdiği iki farklı uzay aracının kombinasyonu olan BopiColombo, 7 yıl sürecek yolculuğuna 2018’de başlamıştı. Dün gece Dünya’nın üzerinden geçerek Merkür’e en yakın konuma geldi. Merkür’ün en yakın konumdan çekilen ilk fotoğrafı ise bugün yayınlandı. İlerleyen günlerde daha çok fotoğraf gelmesi bekleniyor.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum