Menemen 'temiz çevre' için yürüdü

    TÜRKİYE Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında eş zamanlı olarak tüm Türkiye'de düzenlenen '81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü' İzmir'in Menemen ilçesinde de gerçekleştirildi. Yürüyüşe, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan eşi Filiz Pehlivan ile katıldı.

    Menemen 'temiz çevre' için yürüdü
    06 Haziran 2022 - 11:31 - Güncelleme: 06 Haziran 2022 - 11:33

    Menemen'de, dün tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak '81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü' düzenlendi. Menemen Belediyesi Gölpark Tesisleri'ndeki yürüyüşe ilgi büyük oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşe enemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan eşi Filiz Pehlivan da katıldı. Yürüyüşe katılanlara sıcak hava nedeniyle su ikram edildi.
    1-7 Haziran'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye genelinde "Çevre Haftası" ilan edildiğini hatırlatan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, haftanın bu yılki temasının 'sıfır atık' olduğuna dikkati çekti. Pehlivan, etkinlikteki konuşmasında ayrıca "Geri dönüşüm oranlarımızı artıracağımız, çocuklarımıza yemyeşil, tertemiz bir dünya bırakmak adına projeler üretiyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız'ın koordinesinde tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak düzenlenen '81 İlde 81 Milyar Adım Çevre Yürüyüşü'ne hemşerilerimizle birlikte katılım gösterip, güzel bir birliktelikle Menemenimizde bir farkındalık sağladık" dedi.

    "Yaşadığımız çevreyi ve doğayı korumak bizlerin en asli görevidir" diyen Pehlivan, şöyle devam etti:
    "Unutulmamalıdır ki, biz doğayı koruduğumuz sürece, doğa da bizi korur. Bu noktada hepimize birtakım görevler düşmektedir. Çevre kirliliğine yol açacak davranışlardan uzak durmalıyız. Çünkü dengesini bozduğumuz, kirlettiğimiz çevre, bizim sağlığımızı etkiler. Çevreyi koruyup kolladığımız gibi, çevre kirliliğine engel olanları da uyarmak, insani bir görevdir. Nefes aldığımız havanın, içtiğimiz suların, yaşadığımız çevrenin temiz olmasının yolu, çevre kirliliğine engel olmaktan geçer. Bu konuda tüm hemşerilerimi duyarlı olmaya davet ediyorum." (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum