• Reklam

Menemen'de Tarihi Çarşı yenileniyor

İZMİR'in Menemen Belediyesi, Tarihi İpek Yolu'nun son istirahat durağının da içinde yer aldığı Tarihi Çarşı'nın restorasyonu için protokol imzaladı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "İçerisinde hamam, bedesten, cami ve Taşhan'ın da yer aldığı çarşımızı tarihi dokusuna uygun olarak restore edip turizme kazandıracağız" dedi.

Menemen'de Tarihi Çarşı yenileniyor
25 Mayıs 2023 - 15:46 - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 - 15:48

Tarihi İpek Yolu'nun son istirahat durağının da içinde yer aldığı Tarihi Çarşı'nın restorasyonu için protokol imzalandı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, kent merkezinde kültür varlıklarını korumak ve bölgeyi turizme kazandırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Menemen Merkez, Pazarbaşı, Camikebir, Gaybi, Ahıdır mahalleleri ile Soğan Pazarı, İpek Pazarı, Mehmet Paşa Geçidi ve Kesikköy sokakta düzenleme ve kentsel tasarım uygulama yapım işlerine hemen başlanacağını belirtti.
Pehlivan, "Tüm bu projelerle hem kentimizi eski canlı günlerine yeniden kavuşturacak hem de turizmimizi geliştirip esnafımıza da büyük katkı sunacağız. İçerisinde hamam, bedesten, cami ve Taşhan'ın da yer aldığı çarşımızı tarihi dokusuna uygun olarak restore edip turizme kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

'CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK'

Projenin imzalanmasının ardından hemen iş başı yapılacağını ve projenin 12 ay içerisinde bitirilmesinin öngörüldüğünü de dile getiren Pehlivan, "Bedesten, hamam ve cami ve Taşhan'dan oluşan tarihi çarşımız, beylikler döneminden günümüze kadar ulaşan kültür mirasımızdır. O dönem Kervanlarımız, Manisa'dan sonra Tarihi İpek Yolu'nun son istirahat bölgesi olan Menemenimizde konaklayıp alışverişlerini bu tarihi çarşıda yaparlardı. Bizler de Menemen Belediyesi olarak ilçemizin değerlerine sahip çıkmak, korumak ve tarihi çevre bilincini oluşturmak adına, eski Menemen merkezimizde Sokak Sağlıklaştırma Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Proje dahilindeki sokak ve caddelerdeki binaların dış cephelerini ve çatılarını tarihi dokuya uygun restore edeceğiz. Altyapı çalışmaları sonucunda yollarımız Arnavut kaldırımlarla döşenecek. Aydınlatmalar ve çevre düzenlemeleriyle birlikte geleneksel çarşı kültürünü canlandıracağız.  Bölgeyi, çehresini değiştirirken halkımızın yoğun şekilde kullanacağı bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Belirtmeyi tercih etmiyorum
    9 ay önce
    OKUL YAPIN. ÇOCUKLARIMIZ DUVARLI KUFLU HAVASIZ KÜÇÜCÜK SINIFLARDA OKUMAK ZORUNDALAR. OKUL YAPIN. ARNAVUT KALDIRIMLARI OKUL BAHCESINE DIZERSINIZ.