"Menemen'de Serdar Aksoy'un göreve iadesiyle ilgili karar yok"

    Menemen davasının son duruşmasında hakkındaki adli kontrol kararı kalkan Serdar Aksoy göreve geri dönmek için yol haritasını belirlerken, AK Parti cephesinden de konuyla ilgili açıklama geldi.

    "Menemen'de Serdar Aksoy'un göreve iadesiyle ilgili karar yok"
    30 Ocak 2022 - 16:22 - Güncelleme: 30 Ocak 2022 - 16:26
    Eski Menemen Belediyesi Başkanı Serdar Aksoy’un yargılandığı ‘zimmet ve irtikap’ davasının üçüncü duruşması 28 Ocak’ta Karşıyaka Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

    Davanın üçüncü duruşması sonunda mahkeme heyeti 2021 yılının Temmuz ayında tahliye edilen Serdar Aksoy ile birlikte tüm tutuksuz sanıkların adli kontrol şartını kaldırdı. Aksoy duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Adli kontrol’ün kalkması ile göreve iademizle alakalı bir sıkıntı kalmamıştır, makama gümbür gümbür geçeceğiz” ifadelerini kullanırken gözler Menemen’de yeni sürece çevrildi.

    Aksoy’un hafta başında Ankara’ya giderek İçişleri Bakanlığı’na göreve dönme başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

    Duruşmadan çıkan kritik karar sonrası AK Parti cephesinden de bir açıklama geldi. AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Serdar Aksoy ve diğer sanıklar ile ilgili yargılama yapılan Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 28.01.2022 tarihli celsesinde, mahkemece, Serdar Aksoy hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verilmiştir. Adli kontrol kararı tutuklama sebeplerinin varlığına rağmen şüpheli veya sanığın denetim altına alınarak tutuklama kararı yerine uygulanan bir ceza mahkemesi tedbiridir. Adli kontrol ile şüpheli veya sanık tutuklanmadan şüpheli veya sanığın kaçması, delilleri gizlemesi ya da delilleri ortadan kaldırması engellenmektedir. Bu nedenlerin ortadan kalkması durumunda mahkemece sanık hakkındaki adli kontrol yükümlülüklerinin kaldırılmasına karar verilebilir...

    Aksoy’un göreve iadesi ile ilgili verilen bir karar söz konusu değildir

    ‘’Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması mahkemenin tasarrufu olup olağan bir durumdur’’ diye sözlerine devam eden AK Partili Çelik, "Yargılanan kişilerle ilgili olarak yargılama devam etmekte olup isnat edilen suçlamalar ciddi suçlamalardır. Yargılama devam ettiği gibi mahkemece karar verildikten sonra kararın kesinleşme aşaması (istinaf ve tenyiz kanun yolu) da vardır ve kararın kesinleşmesi uzun sürmektedir. Adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması ile yargılanan kişilerin hukuki durumunda herhangi bir değişiklik meydana gelmemiştir. Yapılan açıklamaların aksine Serdar Aksoy’un göreve iadesi ile ilgili verilen bir karar söz konusu değildir" dedi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum