• Reklam

Menemen'de öğrencilere 1000'er lira destek

İzmir'in Menemen ilçesinde, belediye anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lisedeki tüm öğrencilere 1000'er TL destek ödemesine başlıyor. Ödemelerin kasım ayı ortasına kadar tamamlanmasının beklendiği bildirildi.  Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Bu kentin çocuklarına ve gençlerine iyi bir gelecek sunabilme noktasında kendimizi sorumlu hissediyoruz. Onların eğitim hayatlarına bir nebze destek olabilirsek ne mutlu bize" dedi.

Menemen'de öğrencilere 1000'er lira destek
23 Ekim 2023 - 16:12 - Güncelleme: 23 Ekim 2023 - 16:18

Menemen Belediyesi, eğitim yatırımlarına devam ediyor. LGS ve YKS'ye girecek öğrencilerin sınav harçlarını ödeyen, üniversite sınavını kazananlara ve bu yıl üniversiteden mezun olan gençlere can suyu ödemesi olarak 5'er bin lira ödeyen, 6 binden fazla öğrenciye dijital eğitim paketi dağıtan, Menemen Belediyesi  Gençlik Eğitim Merkezi'ne (MEBGEM) yeni şubeler ekleyen, Ege'nin en büyük kütüphanelerinin inşaatına başlayan ve bu kütüphanelerde ders çalışacak öğrencilere ücretsiz çorba ve kek çıkaracağını açıklayan Menemen Belediyesi, öğrenci ve velilerin yüzünü güldürecek yeni çalışması için harekete geçti.

ÖDEMELER IBAN ÜZERİNDEN YAPILACAK

Menemen Belediye Meclis toplantısında Cumhur İttifakı ve bağımsız belediye meclis üyelerinin oy çokluğuyla alınan karar doğrultusunda, anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan her bir öğrenci için 1000'er lira eğitim desteği ödeneceği bildirildi. Ödemelerin, velilerin dolduracağı formlarda belirtecekleri IBAN numaralarına yapılacak ve kasım ayının ortasına kadar tamamlanmış olacağı kaydedildi.

'GENÇLERİMİZİN GELECEĞİ İÇİN SORUMLULUK HİSSEDİYORUZ'

Eğitime desteğin, en büyük öncelikleri olduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Menemen Belediyesi olarak bu kentin çocuklarına ve gençlerine iyi bir gelecek sunabilme noktasında kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu sorumluluk dahilinde çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine, başarısına katkı koyabilmek, eğitimde Menemen'i marka yapabilmek, ilçemizden bilimde, sanatta, sporda ülkemiz ve hatta dünyada adından söz ettiren başarılı isimler çıkarabilmek istiyoruz. Geçtiğimiz ay İzmir'de gerçekleştirilen Teknofest'te gördük ki, Türk gençleri biraz destek aldıktan sonra SİHA'lar, KAAN'lar, robotik eller, insansız deniz araçları ve birçok farklı teknolojik ürünü tasarlayıp, ülkemizi gururlandırıyor. Biz de bu süreçte yaptığımız ve yapacağımız hizmetlerle gençlerimizin yarınlarına bir nebze destek olabilirsek ne mutlu bize" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum