• Reklam

Menemen'de flaş gelişme! Kura çekimi ertelendi

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası yapılan itirazı da reddetmesinin ardından Valilik kararıyla tekrarlanacak kura çekiminin yapıldığı meclis oturumu CHP'li ve İYİ Partili üyelerin toplantıya katılmaması nedeniyle Perşembe gününe ertelendi.

Menemen'de flaş gelişme! Kura çekimi ertelendi
04 Ocak 2021 - 17:14 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 17:20

Menemen Belediyesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın aldığı görevden uzaklaştırma kararı sonrası start alan ve yargıya taşınan seçim mesaisinde yeni perde açıldı. 

CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan arasında üçüncü ve dördünü turları eşitlikle biten ve kazananı kura çekiminin belirlediği yarış yargıya taşınmış, mahkeme AK Parti cephesinden gelen itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Yürütmeyi durdurmaya Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yapılan itiraz reddedilince İzmir Valiliği kura çekiminin tekrarlanmasını kararlaştırdı. 

Menemen Meclisi de bu karar doğrultusunda bugün saat 17.00'de kura çekiminin tekrarlanması gündemiyle toplandı. CHP Grubu ile İYİ Partili üyeler toplantıya oturum öncesi aldığı karar gereği katılmadı. Bu hamleyle oturumda salt çoğunluk sağlanamadığı için toplantı ve dolayısıyla kura çekimi de Perşembe günü aynı saate ertelendi. 

SÜREKLİ'DEN TEPKİ
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
Hukuktan kaçılmaz! CHP; Menemen’de ne yaparsa yapsın, yargı kararını uygulamak, şaibeleri ortadan kaldırmak noktasında sorumludur. Çatışma zemininden nemalanmaya çalışmanın kimseye faydası olmayacağı gibi; hiç kimsenin Menemen’e zaman kaybettirmeye de hakkı yoktur!


YORUMLAR

  • 0 Yorum