• Reklam

Menderes ilçesinde mezar mermerleri talan edildi

Menderes’e bağlı Sancaklı Mahallesi mezarlığında 7 aile mezarlığını talan eden hırsızlar, kabirlerdeki mermerleri çaldı. Olay, köylülerde tepki ve korkuya neden olurken, muhtar Osman Uysal, mezarlığa güvenlik kamerası takıp gözetleyeceklerini söyledi

Menderes ilçesinde mezar mermerleri talan edildi
11 Mart 2022 - 15:51 - Güncelleme: 11 Mart 2022 - 15:53
İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Sancaklı Mahallesi mezarlığı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tahrip edildi. Köy mezarlığının girişinde gelişi güzel şekilde mezarlara zarar veren gözü dönmüş hırsızlar, farklı ailelere ait 7 mezarı talan etti. Mezardaki mermerleri hedef alan hırsızlar, bütün olarak çıkardıkları mermerleri çaldı, söküm esnasında parçalanan mermerleri ise olay yerinde bıraktı. Menderes İlçe Jandarma ekipleri bölgede incelemeler yaptıktan sonra olayla ilgili rapor tuttu. Yaklaşık bin kişinin yaşadığı Sancaklı Köyü sakinleri, mezar hırsızlığı sonrası korkuya kapıldı. Mahalle Muhtarı Osman Uysal, olay sonrası aza Ömer Gül ile mezarlığı incelediklerini ve 7 mezara maddi hasar verildiğini belirterek, “Mezarlığa kamera koyacağız, bundan sonra mezarlığı gözetleyeceğiz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri alacağız” dedi.



Maddi manevi zarar
 

Köy mezarlığına yapılan saldırıdan dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Sancaklı Mahalle Muhtarı Osman Uysal, belirli bir aileye yönelik bir saldırı olmadığını belirterek, “Gelişigüzel mezarlığa girilmiş ve mermerler çalınmış. Bir tek isimlerin yazılı olduğu mermerler kalmış, mezarı kaplayan diğer tüm mermerleri çalmışlar. Aileler mezarların hırsızların hedefi olmasından dolayı üzgün. Aileler kasıtlı, düşmanlıkla hedef alındığını düşünmüyorlar. Hırsızlık olduğunu söylüyorlar. Mezarlara maddi zarar verilmesinden dolayı üzgünler. Hırsızlığın mezar mermerlerine kadar inmiş olmasından dolayı mahalle halkı üzüntülü. Onarmak da maliyet gerektirecek. Tekrar bir mezar yaptırmak istenilse 5 bin lira maliyeti olacak. Maddi manevi vatandaşlara zarar verildi” dedi.

Köylü korku içinde

Yaklaşık bin kişinin yaşadığı köyde yaşanan olayın mahalle sakinlerinde korkuya neden olduğunu aktaran Uysal,  “Bütün köylü ‘diğer mezarlara da zarar verilir mi, bizim aile mezarlarımıza da hırsızlar gelir mi’ endişesi içerisinde. Olay sonrası Jandarma ekipleri geldi burada incelemelerde bulundu ve rapor tuttu. Komşu köylerde bunun gibi bir duyum almadık. İlk defa bizim başımıza geliyor. Böyle bir olayla gündeme gelmekten dolayı üzgünüz. Kimin aklına gelebilir ki mezarlığa saldırı olacağı. Mermerleri çalıp satacakları kimin aklına gelir ki” diye konuştu.



7/24 kayıt altında olacak 

Hırsızların gelişi güzel talan ettiği ve maddi hasar verdiği mezarlığın korunması için çalışma başlattıklarını dile getiren Muhtar Osman Uysal, mezarlığa kamera takarak 7/24 kayıt altına alacaklarını söyledi. Gece veya gündüz mezarlığa giren çıkanı takip edebileceklerini aktaran Uysal, “Mezarlığın iki kapısı var. Kilit aldım ve kapıları kilitliyorum. Kilitlemekle önüne geçemeyiz diye bir de kamera koyacağız. Böyle bir olayın yaşanmamasını isteriz. Ancak bir daha böyle bir olay yaşandığında hırsızların yakalanması için bu kayıtları kullanacağız” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Kenan Yeşil/Yenibakış)

YORUMLAR

  • 0 Yorum