• Reklam

Meme kanserine farkındalık için yürüdüler

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, meme kanserine farkındalık için yürüyüş ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yürüyüşe katılan kadınlara bazı erkeklerde destek verdi.

Meme kanserine farkındalık için yürüdüler
06 Ekim 2022 - 18:31 - Güncelleme: 06 Ekim 2022 - 18:31

Ayvalık İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayı nedeniyle yürüyüş ve etkinlik düzenledi. Yürüyüşe, Ayvalık ilçe Sağlık Müdürü Kevser Uyan, Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Refik Budak, ilçe sağlık müdürlüğü personelinin yanı sıra bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi katıldı. Kalabalık, ellerinde 'Erken teşhis hayat kurtarır', 'Sağlıklı beslen yaşamına hayat kat', 'Her şey dokunmakla başlar', 'Kanseri sen yakala', 'Farkındayım, korkmuyorum, güçlüyüm' yazılı dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe bazı erkeklerde destek verdi. Burada hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunup, saygı duruşunda bulunulmasının ardından meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekilen açıklama yapıldı.

Ayvalık İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösteri ile renklenen etkinlik, Namık Arslan yönetimindeki Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu'nun dinletisi ile sona erdi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum