• Reklam

Mehmet Kasapoğlu: Yurt kapasitemiz 800 binin üzerinde

Gençlik ve Spor Bakanı, yurt kapasitelerinin Cumhuriyet tarihinin en yüksek kapasiteye ulaştığını, bu sayının ise 800 binin üzerine çıktığını açıkladı.

Mehmet Kasapoğlu: Yurt kapasitemiz 800 binin üzerinde
24 Ağustos 2022 - 10:43 - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 - 10:49

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, yurt tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.

Üniversite yurt hizmetinin günden güne çok daha geliştirildiğini aktaran Bakan Kasapolu, yurt kapasitesini açıkladı.

İşte Bakan Kasapoğlu'nun konuşmasındaki satır başları:

"Üniversite yurt hizmeti sağlayan ikinci ülkenin dünyada olmadığını da özellikle belirtmek istiyorum. Bu bir gurur tablosudur. Gençlerimizin emrindedir, hizmetindedir. Dünyanın en geniş en güçlü devlet tarafından yürütülen yurtlar gençlerin hizmetinde."

"Sadece Ankara'da 36 yurt"

Sadece Ankara'mızda 36 adet yurtlarımız var. Türkiye'nin dört bir yanında gelişen, büyüyen yurtlarımız var. Cebeci'deki bu yurdumuzda 4 binden fazla kapasiteyle inşallah full olarak öğrencilerimize hizmet verecek.

"Yurt kapasitemiz 800 binin üzerinde"

Bir rakamı bugün sizlerle paylaşacağım. Bugün itibarıyla yurt kapasitemiz 800 binin üzerine çıkmış bulunuyor. Cumhuriyet tarihinin en yüksek kapasitesi. Veriler arşivler geçimişiyle bugünüyle her şey ortada. Açıkçası burada devrimden bahsediyoruz. Sporda nasılsa yurt çalışmasında da bir devrimden bahsediyoruz.

Böyle bir sistem dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem. Tüm imkanları da seferber ederek geliştirmeye devam edeceğiz. Biz gençlerle yanyanayız, tüm imkanlarımızla onların yanındayız. Gençleri istismar malzemesi olarak görmüyoruz. İstismar olarak kullanılması adına da müsaade etmeyiz. Amacımız gençlerimizi güçlü kılmak. Gençlere dair bir proje, fikir ortaya koymayanların ucuz politika anlayışıyla bu mükemmel alt yapıyı küçültmeye, itibarsızlaştırma çalışmasına da asla müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum