• Reklam

Medical Point'ten Alaçatı'ya otel

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken'in başında olduğu, aynı grubun CEO’su Veysi Kubba'nın yönetim kurulu üyeliğini yaptığı İzmir merkezli Alachaty Turizm, Çeşme’de yapacağı 4 yıldızlı 500 yataklı otel için devletten 995 milyonluk teşvik alacak. Otelin yapılacağı alan şirkete 49 yıllığına tahsis edilmişti.

Medical Point'ten Alaçatı'ya otel
10 Ekim 2022 - 12:59
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ağustos 2022 dönemine ait yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ağustos ayında 1261 yatırım teşvik belgesi verildi. Belge alan projelerin yatırım tutarı 47 milyar 473 milyon 698 bin 757 lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştirilmesiyle 31 bin 148 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Listede İzmir’de yatırım yapacak pek çok şirket de yer aldı. Bu şirketler arasında dikkat çekenlerden birisi ise İzmir merkezli Alachaty Turizm Anonim Şirketi oldu. Şirket Çeşme’de yapacağı otel karşılığında devletten bir milyara yakın bir destek alacak.

Şirket’in Çeşme’nin Alaçatı bölgesindeki 62 bin metrekare büyüklüğündeki 4554 ada 1 parsele yapacağı 4 yıldızlı ve 500 yatak kapasiteli otel için teşvik almaya hak kazandı. Şirket bu yatırımı için devletten ‘faiz desteği, KDV istisnası, sigorta primi işveren hissesi 7 yıl, vergi indirimi yüzde 80, yatırım katkı oranı yüzde 40’ desteği alacak. Bu desteklerin toplamı ise 995 milyon Türk Lirası’nı bulacak. Şirket bu teşvik karşılığında 250 işçi çalıştıracağını da taahhüt etti.



49 YILLIĞINA ŞİRKETE TAHSİS EDİLMİŞTİ
Projenin gerçekleştirileceği  parsel Maliye Hazinesi kayıtlı ve 49 yıllığına Alachaty Turizm Şirketi’ne “Üst (İnşaat) Hakkı” ile tahsis edilmiş durumda. Alachaty Turizm 2019 yılında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 250 odalı otel projesi için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı almıştı. Yine geçtiğimiz yıl İzmir Valiliği otel alanındaki jeotermal kaynak çıkarma hakkını şirkete devretmişti. Otel projesi denize sıfır alanda yapılacak. Proje alanı, 1/1000 ölçekli ve 1/5000 ölçekli imar planlarına göre “Alaçatı Turizm Merkezi Sınırı ve Sit Koruma Alan Sınırı” bölgesinde kalıyor. Parsel “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” içerisinde kalıyor. 


Veysi Kubba ve Zafer Beken

MEDİCAL POİNT YATIRIMI
Şirket 2016 yılında aralarında dönemin Medical Park Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba ve bir grup iş insanının da ortak olduğu MP Sağlık ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından kurulmuştu. MP Sağlık ilerleyen süreçte şirketteki paylarını aralarında Veysi Kubba’nın da olduğu yönetim kurulu üyelerine devretmişti. Alachaty Turizm’in yönetim kurulu üyesi olan Veysi Kubba yakın zamanda Medical Park Hastaneler Grubu’ndan ayrılarak marka ismini Medical Point yapan hastaneler grubunun CEO’luğunu da yapıyor. Alachaty Turizm Şirketi’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan Op. Dr. Zafer Beken ise aynı zamanda Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu başkanlığı görevini üstleniyor. Şirketin geçtiğimiz ay da Karşıyaka’daki Medical Point Hastanesi'nin modernizasyonu için bakanlıktan 182 buçuk milyon teşvik alacağı duyurulmuştu. (Egedesonsöz)

YORUMLAR

  • 0 Yorum