Mavişehir Ege Park AVM yıkılıyor!

    Bir süre önce vefat eden İzmir’in emlak kralı Kasım Pırlant’a ait Ege Park AVM’nin tahliye edilmesi için kiracılara tebligat gönderildi. Tahliyenin ana gerekçesi AVM için alınan ‘çürük’ raporu gösterilirken işletme sahiplerinin tahliyeye itiraz edeceği öğrenildi. Ege Park AVM’nin yerine ise konut ve ticaret ağırlıklı yeni bir gökdelen dikilmesi için imar çalışması başlatılması bekleniyor

    Mavişehir Ege Park AVM yıkılıyor!
    10 Ağustos 2023 - 13:50
    İzmir’in en değerli bölgelerinde biri olan Karşıyaka Mavişehir bölgesindeki Ege Park Mavişehir AVM ile ilgili yıkımla karşı karşıya.
    İzmir'den gittiği ABD'de emlak kralı olan ve geçtiğimiz yıl İzmir'de vefat eden Kasım Pırlant'ın ait Karşıyaka’nın ilk alışveriş merkezi olma özelliğine sahip Ege Park AVM’deki kiracılara tahliye edilmesi için tebligatlar gönderilmeye başlandı.

    Tahliye talebinin ana gerekçesi AVM’nin depreme dayanaksız olması gösterildi. AVM için geçtiğimiz haftalarda özel bir şirkete karot testi yaptırılırken yapılan ölçümler sonucunda yapı için çürük raporu verildiği öğrenildi.

    KİRACILAR TEPKİLİ
    AVM’deki işletmeciler ise tahliyeye tepkili. Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan kiracılar İzmir Depremi sonrası kamu kurumları tarafından yapı için depreme dayanaklı raporu verildiğini belirttiler. Kiracılar bu raporu dayanak göstererek tahliyeye karşı itiraz davası açma hazırlığında. İşletmeciler taşınmadan kaynakları tazminat ödenmesini istiyor.

    GÖKDELEN İDDİASI
    Öte yandan Ege Park AVM’nin yıkıldıktan sonra yerine dikey bir yapı yapılması için imar çalışması başlatılması bekleniyor. Plan değişikliği ile birlikte parsele otel, konut ve ticari birimlerden oluşan yeni bir gökdelen projesi önü açılabilir.


    Rahmetli işadamı Kasım Pırlant'ın yaşadığı ABD'de bir çocuğu daha olduğu ortaya çıkmıştı.

    ABD'DEN GELİP SATIN ALDI
    İzmir'den garson olarak gittiği ABD'de gayrimenkul zengini olan  rahmetli Kasım Pırlant, EGS Grubu'nun bu alışveriş merkeziyle ilgili bankaya olan borçlarını satın almış ve ardından icra satış ihalelerine tek tek girip bu mağazaları toplamıştı. Alınan bilgiye göre Pırlant geçtiğimiz yıllarda damadı Savaş Er’e devretti.

    Ege Sanayici ve İşadamları Derneği eski Başkanı Mustafa Karabağlı ile 335 ortaklı İzmir Girişim Grubu (İGG) A.Ş'nin başkanlığını yapan Cenk Karece önderliğinde kurulan ve İGG'yle birlikte toplamda 400'e yakın İzmirli ortağı bulunan Park Gayrimenkul A.Ş, EGE Park AVM'nin bankalara ödenmeyen borçlarını satın aldı. Borçların ödenmesi konusunda taraflar anlaşamayınca Park Gayrimenkul, Ege Park AVM’deki dükkanları tek tek satışa çıkarmıştı. Ancak Mavişehir'deki AVM'nin işletmecisi ve başında Savaş Er’in olduğu Ege GCM, yaklaşık 600 milyon lira ödeyerek borcu kapattı ve icradan satışı durdurtmuştu. (Egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum