MASKİ'den Akhisar'a 84 milyon liralık yatırım

    MANİSA Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akhisar ilçesine bugüne kadar 84 milyon TL yatırım yapıldığının bilgisini verdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir ve MASKİ ile ilçede önemli alt ve üstyapı çalışmalarına imza atıldığını dile getirdi.

    MASKİ'den Akhisar'a 84 milyon liralık yatırım
    23 Ocak 2022 - 14:54 - Güncelleme: 23 Ocak 2022 - 14:55
    MASKİ tarafından 84 milyon lira yatırım yapılan Akhisar ilçesinde altyapıdan üstyapıya, içme suyu depolarının tadilatından sondaj çalışmalarına, dere temizliklerinden ıslah çalışmalarına kadar çok sayıda proje yapıldığı ifade edildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü olarak altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini vurguladı. Güçlü altyapısı olan kentlerin vatandaşların refahı ve güvenliği açısından önemine değinen Ergün, "101 ve 154 Mahalle Projesi kapsamında Hacıosmanlar, Kızlaralanı, Sazoba, Sırtköy, Bünyaniosmaniye, Çamönü, Hamitköy, İsaca, Selçikli, Sünnetçiler, Şehitler ve Yenidoğan mahalleleri ile Tahir Ün Caddesi ve paralel sokaklarında hem altyapı hem üstyapı çalışmalarına hayat verdik. İlçe genelinde toplamda 149 kilometrelik altyapı çalışması ile 236 bin metrekare kilit parke imalatı yaptık. İdaremiz bünyesinde ilçede 14 mahallede 5 bin yağmur suyu ızgarası ve 250 metre boy ızgarada temizlik çalışması gerçekleştirerek, oluşabilecek su baskınlarını önledi" dedi. Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü yaptığı altyapı çalışmalarına Akhisar merkezde Hilaliye ve Şehit Polis Cemal Ilgaz caddelerindeki çalışmaları ile devam ederken çalışmalarda son aşamaya gelindi. İki caddede de Büyükşehir Belediyesi tarafından prestij cadde çalışmaları kapsamında çalışmalara başlandı.

    'YENİ NESİL SİSTEMLERLE DONATTIK'

    İl genelinde 19 atıksu arıtma tesisini işleterek, Gediz ve Bakırçay havzalarını özlenen eski günlerine kavuşturmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Ergün, "Gediz ve Bakırçay'ı özlenen günlerine kavuşturmak adına ilçedeki mevcut atıksu arıtma tesisinde 20 milyon liralık revizyon çalışması yaptık. Tesisimizi işletmeye aldığımız 2014 yılından bu yana 32 milyon metreküp suyun arıtımı yapıldı. Sürekli Atıksu İzleme Sistemi ile tesisin çıkış suyu 7 gün 24 saat izleniyor. Bu çalışmalarımız ile arıtılmış sular sağlıklı bir şekilde bereketli havzalarımıza deşarj ediliyor. Tesisimizde 2 milyon liralık enerji teşvikinden de yararlandık" açıklamalarında bulundu. Ergün, "Akhisar ilçemizde 16'sı 2021 yılında olmak üzere 127 adet içme suyu deposunu A'dan Z'ye yeniledik. İçme suyu temini için 49 adet içme suyu sondajı açtık. 7 mahallemize içme suyu arıtma tesisi inşa ettik. İçme suyu tesislerimizdeki motopomp ve çeşitli ekipmanları yeni nesil sistemlerle donattık" dedi. Ergün, sağanak yağışlarda oluşabilecek dere taşkınlarına karşı önlem aldıklarını ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için de çalışmalar yaptıklarının altını çizdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum