Masada Akşener 'Yeter' diye bağırdı, son anda araya girdiler

    Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının açıklayacağı toplantıda, Meral Akşener ile Ali Babacan'ın arasında gerilimin arttığı ve tartışma çıktığı iddia edildi.

    Masada Akşener 'Yeter' diye bağırdı, son anda araya girdiler
    07 Mart 2023 - 12:23

    6'lı masadaki parti liderleri, aylardır süren cumhurbaşkanlığı tartışması nedeniyle dağıldı. Gerçekleşen toplantıda, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamadı.

    Ardından partisinin GİK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda sert ifadeler kullanarak, aylarca aynı masada oturduğu parti liderlerini hedef aldı.

    Akşener masaya döndü

    Akşener'in izleyeceği yol merak edilirken, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın arabuluculuk yapmasıyla İyi Parti Lideri yeniden masaya dönme kararı aldı. Görüşmenin ardından Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelen Akşener, toplantıya katıldı.

    Kılıçdaroğlu aday oldu

    Akşener'in masaya, 'Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcıları olsun' yönündeki teklifi, olumlu karşılanmadı.

    4 saat süren toplantı sonrası parti binası önünde bekleyen vatandaşların karşısına çıkan parti liderleri, burada Kemal Klıçdaroğlu'nun adaylığını resmen ilan etti.

    Akşener'in yüzü asıldı

    Coşku içinde açıklamalar yapılırken, Meral Akşener'in yüz ifadesi dikkat çekti. Yüzünün asık olması, 'Akşener bir kez daha hüsrana uğradı' şeklinde yorumlandı.

    Gazetesi İsmail Saymaz da, 'Akşener'in yüzü neden asıktı?' yazısında dün toplantıda yaşanan gerilimlere değindi.

    "İyi Parti Lideri “Yeter” diye bağırdı"

    Saymaz'ın yazısında öne çıkan kısım şu şekilde:
    "Babacan ve Akşener arasında gerginlik çıktı. Akşener, 'Ben bu şartla masaya geldim, istiyorsanız kalkayım' dedi.
    Sesler yükseldi. İyi Parti Lideri 'Yeter' diye bağırdı. Araya Davutoğlu girdi. Sesler salonun dışına taşınca Akşener’in arabası bile hazırlandı. Neyse ki anlaşma sağlandı ve Davutoğlu, tartışmalı 12. maddeyi kaleme alıp metne geçirdi.

    Söz konusu madde ise şu şekilde:
    İstanbul ve Ankara Belediye Başkanları, Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaktır.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum