• Reklam

Marul tarlada 2 lira, rafta 10 lira

Bursa'da tarlalarda marul hasadı başladı. Tarlada üreticiden 2 liraya alınan marul pazar ve marketlerde 10 liradan satılıyor.

Marul tarlada 2 lira, rafta 10 lira
08 Mayıs 2022 - 11:09

Ekonomi gündeminde enflasyon rakamları ve temel tüketim ürünlerine gelen zamlar ilk sırada yer alırken tarla-tezgah arasındaki fiyat farkları da tepki çekiyor. Bu durumdan hem üreticiyi hem de tüketiciyi rahatsız ediyor. Bu farklar bahar dönemi başında tarladan çıkan ürünler için de geçerli.

Bursa'nın Kestel ilçesi Dudaklı köyünde üreticiler ektikleri marulları hasat etmeye başladı.

Marul tarlada 2 lira

Bereketli Bursa ovasında yetişen ve her biri 1,5 kilo ağırlıkta olan marulları üreticiler tanesini 2 liradan satıyor. İriliğiyle ön plana çıkan marullar ise pazar ve marketlerde tanesi 10 liradan satılıyor.

Raflara 5 katı fiyatla geliyor

Tarlada uygun fiyata satılan marul 10 kilometre ötede market ve pazarda 3 ila 5 katı fiyatla satılıyor.

Üreticiler ise bir sezon boyunca yetiştirdikleri ürünleri uygun fiyata satmalarına rağmen büyük farklarla tezgahlarda satıldığını öğrenince tepki gösteriyor.

"Tarlada uygun fiyatlı ürün var"

İHA'ya konuşan Marul hasadının 15 gün önce başladığı ifade eden Dudaklı köylü üreticiler, "Tarlada marulu biz 2 ila 3 liradan satıyoruz. Ama bizden alınan marul tezgahta 10 ila 12 liradan satılmakta, uygun fiyata marul almak isteyen üretici gelsin tarladan alsın, tarlada ürün uygun fiyata mevcut" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum