• Reklam

Mart kapıdan baktırdı! Kar yolları kapadı

Yurt genelinde son 2 aydır bahar havası yaşanırken, özellikle Doğu'da ve batının yüksek kesimlerinde mart karı yüzünü gösterdi. Iğdır, Diyarbakır, Kars, Ardahan, Bitlis, Muş ve Erzurum beyaza büründü.

Mart kapıdan baktırdı! Kar yolları kapadı
31 Mart 2023 - 12:48
Türkiye'nin büyük bir bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kurak geçen kışın ardından gelen yağmur ve kar yağışı vatandaşları sevindirdi. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası, işe ve okula gitmek için evinden çıkanlar beyaz örtüyle karşılaştı.

Belediye ekipleri, ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ana güzergahlarda çalışma yaparken, yaklaşık 2 aydır bahar havası yaşanırken etkili olan mart karı nedeniyle vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye başladı.

Yurt genelinde kar yağışı etkili oldu

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altında
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyardığı çoğu ilde kar yağarken, hava sıcaklıkları da 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına indi.

7 il beyaza büründü
Iğdır, Diyarbakır, Kars, Ardahan, Bitlis, Muş ve Erzurum'da yağan kar, hayatı olumsuz etkilerken, yağışının gün boyu devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum