• Reklam

Marmaris'te orman yangını tatbikatı

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, orman yangınları ile mücadele amacıyla eğitim ve yangın tatbikatı yapıldı.

Marmaris'te orman yangını tatbikatı
11 Mayıs 2022 - 09:27 - Güncelleme: 11 Mayıs 2022 - 09:28

Marmaris'in Asparan mevkii eski helikopter pistinde bugün gerçekleştirilen tatbikata Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Muğla Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdür Vekili İsmail Durak, Marmaris Orman İşletme Müdürü Akın Ünler ile orman işletme şefleri, orman muhafaza memurları, orman yangınlarıyla mücadelede görev alan işçiler, Marmaris orman gönüllüleri ile Datça Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG-AME) katıldı. Sabah saat 08.30'da başlayan eğitimlerin ardından, ekipler arasında hortum serme ve hortum ucuna en erken suyu verme yarışması yapıldı. 300 metre hortumu en erken seren ve arazözden hortum ucuna en erken suyu veren ekip ödüllendirildi.

Hortum yarışmasından sonra senaryo gereği yangın ihbarı verildi. Arazöz ve yangın söndürme ekipleri alevlere müdahale ederken, bir yangın söndürme helikopteri su havuzundan aldığı suyla yangına müdahalede bulundu.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarıyla mücadelede görevli ekiplerin yanı sıra bu yıl Marmaris ve Datça'dan gönüllülerin de işbaşı eğitiminden geçirildiğini belirtip, hem kara hem de hava güçleriyle olası orman yangınlarına karşı hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

150 kişilik bir ekibin eğitimden geçtiğini ifade eden Yaprak, orman yangınlarına her yıl daha etkin ve daha erken müdahale etmeyi amaçladıklarını belirtip, "Muğla ve Aydın'ı kapsayan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde orman yangınlarıyla mücadelede 1242 işçi, 98 arazöz, 34 su tankeri, 53 ilk müdahale aracı, 14 dozer, 14 greyder, 6 treyler, 58 yangın gözetleme kulesi ve 364 yangın havuzu ile yangınla mücadele yapacağız. Bölge olarak hava unsurlarımız da hazır. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde 5 helikopter, 2 adet 15 ton su atabilen helikopter, 2 gece görüşlü helikopter, 4 uçak ve 2 İHA hava gücünü oluşturuyor" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum