• Reklam

Marmaris'te halk ekmek büfesi açıldı

Marmaris Belediyesi, vatandaşın bütçesine katkı sağlamak amacıyla 'Halk Ekmek Büfesi' açtı.

Marmaris'te halk ekmek büfesi açıldı
22 Ağustos 2023 - 13:03 - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 - 13:04

Marmaris Belediyesi, ekonomik şartlar nedeniyle zor durumda olan vatandaşların bütçesine katkı sağlamak amacıyla 'Halk Ekmek Büfesi'ni hizmete açtı. Marmaris merkezde, Durak Meydanı'nda Halk A.Ş. tarafından işletilecek olan büfede, müşterileri ilk karşılayan kişi Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay oldu. Ekmeğin 6 TL'den satılacağı büfe ilk günden vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, zorlaşan ekonomik koşullarda özellikle dar gelirli yurttaşlara katkı sağlamak amacıyla büfeyi açıklarını belirterek, "Son yıllarda ülkemizin ekonomik durumu giderek ağırlaşıyor. Halkımızın günlük zorunlu ihtiyaçlarını karşılamasında zorluk çektiğini hep birlikte görüyoruz. Bizler de sosyal belediyecilik, halkçı belediyecilik anlayışımız gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

GÜNDE 2000 EKMEK

Başkan Oktay şunları dedi: "Marmaris'te dahi gerçekten insanlar ekonomik olarak iyi durumda değil.  Dolayısıyla biz de bu uygulamayı hayata geçirme durumunda kaldık. Günde 2 bin kadar halk ekmeği vatandaşımıza vermeyi planlıyoruz. Hayırlı olsun."

Özellikle dar gelirli ilçe yaşayanlarının ihtiyaçlarını karşılama amaçlı çalışmaların sürdüğünü dile getiren Başkan Oktay, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'ndaki Halk Kafe'nin ve ekmek büfelerinin farklı noktalarda şubelerinin de açılacağını ifade etti.(DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum