• Reklam

Marmaris'te çocuklar eğlenceli bilimle tanıştı

EĞLENCELİ bilim etkinliklerini köy okullarına taşıyan "Marmaris'in Köy Okulları Bilimle Buluşuyor" projesi sona erdi. Proje kapsamında 9 okulda bin 361 öğrenci bilimin eğlenceli yüzüyle tanıştı.

Marmaris'te çocuklar eğlenceli bilimle tanıştı
28 Mart 2023 - 13:25 - Güncelleme: 28 Mart 2023 - 13:26

"Marmaris'in Köy Okulları Bilimle Buluşuyor" projesi geçtiğimiz Aralık ayında Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim Parkı, Üreten Çocuklar Akademisi Derneği işbirliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle Bayır Mahallesi'nde başlatılmıştı. Proje 27 Mart Pazartesi günü Orhaniye İnci Narin Yerlici İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen etkinlikle tamamlandı. Çocukları bilimle tanıştırmayı hedefleyen proje kapsamında, Bayır, Bozburun, Çetibeli, Hisarönü, Turunç, Selimiye, Söğüt, Turgut ve Orhaniye mahallelerindeki toplam 9 okulda bin 361 çocuk; parmak izi, matematik, gölge tiyatrosu, volkanik patlama, karışımları ayırıyorum gibi birçok etkinliği deneyimleme fırsatı yakaladı. Tüm okullarda etkinlik sonunda öğrencilere Marmaris Belediyesi tarafından bastırılan Çocuklar İçin Nutuk kitabı ve Bilmiş Çocuk Dergisi dağıtıldı

'SİZLERE GÜVENİYORUZ'

Orhaniye'deki etkinliğe katılan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa da çocukların heyecanına ortak oldu. Ortaokul öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Sizler bizim geleceğimizsiniz, göz bebeğimizsiniz. Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız bu ülke daha güçlü olur. Sizlere güveniyoruz" dedi. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum