Marmaris'te Boat Show kapılarını açtı

    MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 'Boat Show-Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı' ziyaretçilere kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Bir deniz kenti olan Marmaris'te denizcilik sektörünü bir adım ileriye taşıyacak bu önemli etkinliğin esnafımıza ve sektör bileşenlerine katkı sağlamasını diliyorum" dedi.

    Marmaris'te Boat Show kapılarını açtı
    26 Ekim 2023 - 19:56 - Güncelleme: 26 Ekim 2023 - 19:56

    Marmaris Ticaret Odası ve Marmaris Uluslararası Yat Kulübü iş birliğinde, Marmaris Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 'Marmaris Boat Show-Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı' başladı. Marmaris Marina'da gerçekleşen, deniz araçları, yat ekipmanları ve aksesuarlarının yer aldığı Marmaris Boat Show'a, 50'ye yakın firma 100'ün üzerinde markayla katılım sağladı. Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, TOBB Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı Cihat Alagöz, fuar organizatörü Recep Karakaya tarafından yapılan konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle fuarın resmi açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri teker teker stantları gezerek firma sahiplerinden bilgi aldı, katılımcılarla sohbet etti.

    Marmarisli kaptan ve ahşap tekne ustası Mustafa Kısaoğlu tarafından, Marmaris'e özgü 'yelkenli paraçele' tipi teknenin fuar alanında gerçekleştirilen yapımı fuarın ilgi çeken etkinliklerinden biri oldu. Marmaris Ticaret Odası tarafından hazırlanan stantta ise; Marmaris'te mavi yolculuğun ilk teknesi olan Hürriyet'in yapımında kullanılan malzemeler sergilenirken, 1930'lu ve 40'lı yılların gazete kupürlerinden oluşan 'Cumhuriyet'in İlk Yıllarında Basında Marmaris Fotoğraf Sergisi' ve Marmaris'in süngercilik tarihine ait detaylara yer veren 'Yakın Geçmişte Marmaris'te Süngercilik Fotoğraf Sergisi'ne yer verildi. 28 Ekim saat 19.00'a kadar açık kalacak fuar alanına girişler ücretsiz olacak.

    Fuar süresince her gün çeşitli etkinlikler yapılacak.

    Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay açılışta yaptığı konuşmada, "Birlikte yürüdüğümüz sürece Marmaris gerçek anlamda dünyanın marka kentlerinden olacaktır. Bırakın Avrupa'yı dünyada örnek gösterilecek organizasyonlara iş birliği ile imzamızı atıyoruz. Bir deniz kenti olan Marmaris'te denizcilik sektörünü bir adım ileriye taşıyacak bu önemli etkinliğin esnafımıza ve sektör bileşenlerine katkı sağlamasını diliyorum" dedi.(DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum