Marmaris, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda tanıtılacak

    MUĞLA'nın Marmaris ilçesi, İstanbul'da 26'ncısı bu yıl  8 - 11 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tüm paydaşlarıyla yerini alacağını bildirdi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, herkesi Marmaris standına beklediklerini söyledi.

    Marmaris, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda tanıtılacak
    03 Şubat 2023 - 13:27 - Güncelleme: 03 Şubat 2023 - 13:28

    Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 26'ncı kez kapılarını açacak. 8 - 11 Şubat tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek fuarda, Marmaris'te geniş bir katılımla yer alacak. Marmaris Belediyesi, Marmaris Ticaret Odası, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'yle (GETOB) birlikte otel, seyahat acentesi ve diğer kurumlardan oluşan 20 katılımcının aynı alanda Marmaris'in tanıtımı yapacağı fuar için tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Marmaris Belediyesi ve Marmarisli turizmciler Salon 7'deki 7 bin 251 numaralı stantta misafirlerini ağırlayacağı kaydedildi. Fuar ilk günü olan 8 Şubat'ta saat 14.30'da da bir açılış kokteyli düzenlenecek. Eşsiz koyları, berrak suları, muhteşem doğasının ziyaretçilere anlatılacağı fuarda 'Şimdi Marmaris zamanı' sloganıyla dünyanın en iyi turizm destinasyonlarından biri olan Marmaris'in tanıtımı yapılacak.

    'ÇALIŞMALARI HEP BİRLİKTE EL BİRLİĞİYLE YAPIYORUZ'

    Marmaris'te turizmle ilgili olarak hep ortak akılla hareket ettiklerini ifade eden Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Bugün Ticaret Odası Deniz Ticaret Odası, GETOB ve TÜRSAB, diğer sivil toplum örgütlerimiz yapılan çalışmaları hep birlikte el birliğiyle yapıyoruz. Hayata geçirdiğimiz Turizm Üst Kurulu'nda tüm yurtiçi ve yurt dışı turizmle alakalı konular uzmanlar, sektörün profesyonel üst düzey yöneticileriyle birlikte tartışılıp, değerlendirilip ona göre kararlar üretiliyor. Bunları değerlendirip uygulamaya geçiriyoruz. Bunun meyvesini 2022 yaz sezonunda da gördük. Bugüne kadar herhalde sayısal anlamda en çok misafir ağırladığımız yıl oldu. Tabii ki bu noktaya gelinmesi de bu ekibin, bu heyetin çalışmalarıyla oldu" dedi.

    'FUARLAR İÇ PAZARI OLUMLU ETKİLEDİ'

    2022 sezonunda iç pazarda bir rekora ulaştıklarını belirten Başkan Oktay, "Son yıllarda hem EMITT'te hem de İzmir Travel Turkey'de Marmaris'e yoğun ilgi oluştu. Bunun sonucunu geçen sezon aldık. Yüzde 8'lerde olan iç pazar yüzde 20'leri aştı. Travel Turkey'de olduğu gibi EMITT'te de bölgemizi en iyi şekilde tanıtarak önümüzdeki sezon bu rakamı daha da yukarı çıkarmayı hedefliyoruz. Fuarda yer alacak tüm katılımcıları ve davetlileri Marmaris standına bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum