Marmaris Bozburun İçme Suyu Projesi'nde ilk kazma vuruldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesi Bozburun Yarımadası için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan içme suyu projesi için ilk kazma vuruldu. 53 bin metre uzunluğundaki çalışma tamamlandığında Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahalleleri içme suyuna kavuşacak.  

    Marmaris Bozburun İçme Suyu Projesi'nde ilk kazma vuruldu
    13 Kasım 2023 - 16:06 - Güncelleme: 13 Kasım 2023 - 16:07

    Muğla Büyükşehir Belediyesinin Marmaris Bozburun Yarımadası için başlattığı dev içme suyu projesinde çalışmalara başlandı. Atatürk Barajı'ndan 7 mahalleye ek içme suyu sağlayacak proje kapsamında bölgede özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının ortadan kaldırılmasını hedeflendiği bildirildi.

    700 METRESİ TAMAMLANDI

    Proje kapsamında Turunç yol ayrımında kazı işlemleri başlarken çalışmalar Bayır Mahallesi güzergahına doğru devam ediyor. Bu kapsamda 53 bin metre uzunluğundaki içme suyu projesinin 700 metresi tamamlandı. Bunun yanı sıra Atatürk Barajı'ndan Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlayacak proje kapsamında 53 bin metre içme suyu hattıyla birlikte 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, 1 terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

    KENDİ SERMAYESİ İLE YAPIYOR

    Bölgenin önemli bir sorununu ortadan kaldıracak içme suyu hat projesi yurt içi finans kaynaklarından kredi verilmemesi nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz sermayesinden karşılanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi proje için yaklaşık 262 milyon 980 bin TL ödeme yapacak.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum