Marmaris 3'üncü Kitap Günleri başladı

    MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, 3'üncüsü bu yıl düzenlenen Kitap Günleri, ünlü tarihçi İlber Ortaylı ve TV programcısı ve gazeteci Metin Uca'nın da katıldığı bir törenle açıldı. 10 Ağustos'a kadar onlarca yazarı ağırlayacak Kitap Günleri'nin ilk etkinliği ise Metin Uca'nın 'Bunu mu Demek İstedim?' isimli tek kişilik gösterisi oldu.

    Marmaris 3'üncü Kitap Günleri başladı
    21 Temmuz 2023 - 14:04 - Güncelleme: 21 Temmuz 2023 - 14:05

    Marmaris 3'üncü Kitap Günleri, başladı. 20 Temmuz - 10 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen, 16 yazar ve 30 yayınevinin yer aldığı kitap günlerinin açılış töreni çok sayıda kitapseverin katılımıyla gerçekleştirildi. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın ev sahipliği yaptığı açılışa ayrıca Türkiye'nin önde gelen tarihçisi Prof. Dr. İlber Ortaylı ile TV programcısı ve gazeteci Metin Uca da katıldı.

    MARMARİS KÜLTÜR SANATLA DA ANILACAK

    Atatürkçü Düşünce Derneği Marmaris Şubesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılışta konuşan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 3'üncü kez yapılan fuarı gelenekselleştirmek için çaba gösterdiklerini söyledi. Başkan Oktay, "Marmaris'te kültür, sanat ve edebiyat anlamında gelenekselleşen etkinliklerimiz maalesef yoktu. Ama bu sene ikincisini yaptığımız Kültür ve Sanat Festivali'nin ardından bugün açılışını yaptığımız 3'üncü Kitap Günleri, artık gelenekselleşmeye doğru yol alıyor. Hedefimiz Marmaris'in adının kültürle, sanatla da anılması" dedi. Saman İskelesi'nde kurulan stantları gezen Başkan Oktay, İlber Ortaylı ve Metin Uca'ya çok sayıda kitapsever de eşlik etti.

    METİN UCA KAHKAHAYA BOĞDU

    Açılışın ardından Metin Uca, 'Bunu mu Demek İstedim?' isimli tek kişilik gösterisi için sahneye çıktı. Seyircileri tarihte bilmedikleri ayrıntılarla eğlenceli bir yolculuğa çıkaran Uca'yı Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve İlber Ortaylı'yla birlikte meydanı dolduran yüzlerce vatandaş izledi. Tarihteki ilgi çekici hikayeleri kendine özgü eğlenceli üslubuyla anlatan Uca, tarihi olaylarla günümüzde yaşananları da karşılaştırdı. Uca, hiçbir yerde anlatılmayan tarihi öykülerle seyirciyi kahkahaya boğdu.

    Kitap Günleri'nde kapsamında Mustafa Balbay, Işık Kansu 22 Temmuz; Şükrü Erbaş 29 Temmuz'da kitaplarını imzalarken, ünlü tarihçi Sinan Meydan da 30 Ağustos'ta bir söyleşi gerçekleştirecek. Ayrıca, etkinlik süresince yerel yazarlar da kitaplarını okuyucuları için imzalayacak.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum