Marmara ve Ege Denizi'nde depremler

    Ege Deniz'i ve Marmara Denizi'nde yaşanan depremlerden, Datça ve Tekirdağ etkilendi.

    Marmara ve Ege Denizi'nde depremler
    21 Şubat 2022 - 13:07

    Ege ve Marmara Denizi'nde art arda depremler meydana geldi.

    EGE DENİZİ

    AFAD'dan alınan bilgiye göre, Ege Denizi Datça açıklarında saat 22.47'de 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, denizin 29.6 km derinliğinde gerçekleşti.

    Meydana gelen deprem Muğla'nın Datça ilçesinde hafif şekilde hissedilirken, kısa süreli vatandaşlarda paniğe neden oldu.

    MARMARA DENİZİ

    Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 23.20'de meydana gelen depremin Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine 6.25 km yakınlıkta olduğu belirtildi.

    VATANDAŞ KORKUDAN SOKAĞA DÖKÜLDÜ

    Depremin en çok hissedildiği ilçe olan Şarköy'de yaşayan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.

    Depremi hissettikleri gibi korkuyla kendilerini sokağa atan vatandaşlar, depremin üzerinden saatler geçmesine rağmen halen evlerine girmiyor.

    Korku ve paniğin hakim olduğu Şarköy sokaklarında birçok vatandaş, artçı depremlere karşı endişeyle bekleyişlerini sürdürüyor.

    "HAYATIMDA İLK KEZ BU KADAR ŞİDDETLİ DEPREM YAŞADIM"

    Vatandaşlar yaşadıkları korku dolu anları şöyle anlattı: "Çok fazla deprem yaşadım ama hayatımda ilk kez bu kadar şiddetli deprem yaşadım. Çok şiddetli oldu ve o sesleri herkes duydu. Komşular herkes dışarıya kaçıştı. Dakikalardır içim titriyor. Çok ses çıktı ve köpekler de aynı anda havlamaya başladı. Çok deprem gördüm ama böylesini görmedim."

    OLUMSUZ İHBAR YOK

    Şarköy Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, yaptığı açıklamada, depremi hafif şekilde hissettiklerini, yaptıkları ilk incelemede ilçede herhangi bir sıkıntı bulunmadığının belirlendiğini söyledi.

    Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da depremle ilgili belediyeye olumsuz ihbarın ulaşmadığını belirtti.

    BAKAN KOCA'DAN DEPREM PAYLAŞIMI

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tekirdağ'da meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre can kaybı veya yaralanma olmadığını bildirdi.

    Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "23.20’de, Tekirdağ Şarköy açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremde, şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor. Tekirdağ halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum