Manisa Yunusemre'de 3 yılda 350 kadına okuma yazma öğrettiler

    MANİSA'nın Yunusemre ilçesindeki Mareşal Fevzi Çakmak Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursu'nda, 3 yılda toplam 350 kadına okuma yazma öğretildiği bildirildi.

    Manisa Yunusemre'de 3 yılda 350 kadına okuma yazma öğrettiler
    26 Temmuz 2022 - 11:58 - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 - 11:58

    Yunusemre Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Merkezi'yle birlikte çeşitli nedenlerle okula gidemeyen kadınlar için 3 yıldır okuma yazma kursları düzenliyor. Mareşal Fevzi Çakmak Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursu'nda bugüne kadar 350 kursiyer okuma yazma öğrenerek hayatını kolaylaştırdı. Kursa ilişkin bilgi veren Öğretmen Huriye Eroğlu, okumayı öğrenen kursiyerlerin kendine olan özgüvenlerinin arttığını söyledi. Eroğlu, "Hafta içi 5 gün sabah ve öğlen olmak üzere iki grup şeklinde eğitim veriyorum. 1 yıldır buradayım. Bu sürede 100 öğrencimiz okuma yazma öğrenerek mezun oldu. Bizler kursiyerlerimize her anlamda yardımcı oluyoruz. Mezun olan öğrencilerimizin hayata karşı bakış açıları, değişti, gelişti" dedi.

    Kursiyerlerden Huriye Çağlayan da "Buraya geldiğimde okuma yazmayı az biliyordum. Ancak, şu an her şeyi okuyabiliyorum. Öğretmenim sayesinde okuma yazmayı öğrendim" diye konuştu.

    Bir başka kursiyer Raife Çevik de "51 yaşındayım. Bu yaşıma kadar okuma yazma bilmiyordum ama öğretmenimiz sayesinde öğrendim. Bize bu imkanı veren herkese teşekkür ederim" dedi.(DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum