Manisa'daki 'sosyal market'ten 14 bin 732 depremzede faydalanıyor

    MANİSA'da, valilik öncülüğünde, Yunusemre 75. Yıl Gençlik Merkezi ev sahipliğinde kurulan 'sosyal market'ten kente gelen 14 bin 732 depremzede faydalanıyor. Markette lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü gençler görev alıyor.

    Manisa'daki 'sosyal market'ten 14 bin 732 depremzede faydalanıyor
    02 Mart 2023 - 13:42 - Güncelleme: 02 Mart 2023 - 13:56

    Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sonrası 14 bin 732 depremzedenin misafir edildiği Manisa'da, 'sosyal market' açıldı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz'in talimatıyla, Yunusemre 75. Yıl Gençlik Merkezi'nin spor salonu markete dönüştürüldü. Manisalı hayırsever vatandaşların destekleriyle temin edilen ürünlerin yer aldığı markette lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü gençler görev alıyor. Manisa Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü ve Sosyal Yardım Merkezi Sorumlusu Nagihan Eroğlu, sosyal markette incelemelerde bulunup, Yunusemre 75. Yıl Gençlik Merkezi müdürü Ulaş Uçar'dan bilgi aldı. Eroğlu, "Yaşanan deprem sonrası Valimizin talimatıyla burada bir kayıt merkezi ve hemen yanında 'sosyal market' oluşturduk. Tüm depremzedelerimize burada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar ilimize 14 bin 732 depremzede geldi. 1400'ünü yurt, misafirhane gibi yerlerde misafir ediyoruz. Kayıt için gelen vatandaşlarımızın zamanlarını çok almamak ve onları yormamak adına aynı alanda sosyal marketimize yönlendiriyoruz. Burada temel ihtiyaç malzemelerini, hijyen, giyim gibi ürünlerini temin ediyoruz" dedi.



    'YARDIM KOLİLERİNİ GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIZ HAZIRLIYOR'

    Depremin yaşandığı ilk günden itibaren desteklerin sürdüğünü belirten Eroğlu, "Merkezimizde çalışan gönüllü arkadaşlarımız kolilerini hazırlıyor. Götürme imkanı olmayan ailelerimizin ihtiyaçlarını araçlarla evlerine bırakıyoruz. Buradaki tüm malzemeler Manisalı hayırseverler tarafından gönderiliyor. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren bir şekilde yardımlarını bize ulaştırdı ve biz de ilimize gelen depremzedelere verdik. İnşallah el birliği ile bu zorlu günleri atlatacağımızı düşünüyor ve bir daha yaşanmamasını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.



    'UMARIM ÜLKE OLARAK ALTINDAN KALKARIZ'

    Sosyal markette gönüllü olarak çalışan Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Halil Acar (20), "Depremin olduğu ilk günden itibaren arkadaşlarımızla birlikte gönüllü olarak burada bulunuyoruz. Manisa'da 14 bin 732 ailemiz mevcut, misafirlerimiz gelmeye de devam ediyor. Tüm misafirlerimizde oluşturulan sosyal markette elimizden geldiğince yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Yoğun ve üzücü bir süreç. Umarım ülke olarak altından kalkarız. Duyarlı olan ve depremzedeler için sosyal markete yardımlarını gönderen Manisa halkına teşekkür ederim" dedi.
    Hatay İskenderun'da depreme yakalanan ve evi ağır hasar alan ve eşi Şükriye Güleç'la (70) Manisa'daki kızının evine yerleşip, sosyal marketten faydalanan Bekir Güleç (72) ise "Allah devletimizden razı olsun. Gerçekten çok büyük bir devletiz. Biz devletimizden razıyız. Afet, deprem, yokluk görebiliriz ama devletimizi daima payidar görmek isteriz" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum